Έπειτα από το τελευταίο του πέρασμα από την κατηγορία και το Παγκράτι, ο Βασίλης Φραγκιάς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στην Α2 όσο και για την πορεία της πρώην, πλέον, ομάδας του. Ο κόουτς Φραγκιάς που πριν από μία πενταετία είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Κολοσσό τόνισε χαρακτηριστικά:
"Η φετινή Α2 νομίζω ότι κρίθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ηρακλής και ο Ίκαρος που είχαν τα καλύτερα ρόστερ εξασφάλισαν την άνοδό τους στην Α1, γιατί επέδειξαν σταθερότητα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Το Παγκράτι έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, όμως, θεωρώ ότι βγήκαμε εκτός στόχων μετά την ήττα από την Ολυμπιάδα, που ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας.
Ύστερα χάσαμε εύκολα και το ντέρμπι με τον Ίκαρο και μείναμε μακριά από τη δεύτερη θέση. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι μια… πληγωμένη ιστορία. Από πλευράς χρημάτων που δαπανούνται είναι μια επαγγελματική κατηγορία, με ερασιτεχνική όμως, νοοτροπία. Είναι απαράδεκτο για μια ομάδα που επενδύει χρήματα να μην έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές μέσα στη σεζόν.
Να μη μπορεί να αντικαταστήσει έναν παίκτη που τραυματίστηκε, ή έναν παίκτη που δεν βγήκε. Αυτό αποθαρρύνει τους επενδυτές. Όταν μια ομάδα δηλαδή βγει εκτός στόχων δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και έτσι παρατηρούνται φαινόμενα να διαλύονται ομάδες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και δεν μιλάω για το Παγκράτι. Αν θέλουμε αυτό το πρωτάθλημα επαγγελματικό πρέπει να του δώσουμε και επαγγελματικό χαρακτήρα.
Αν το θέλουμε ερασιτεχνικό, τότε τα μπάτζετ να είναι μικρά να παίζουν μόνο νέοι Έλληνες παίκτες και να αποκτήσει ένα χαρακτήρα καθαρά παραγωγικό. Σε όλες τις προηγμένες μπασκετικά χώρες δεν υπάρχει ο κανονισμός να μην μπορείς να κάνεις αλλαγές. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να θεσπιστούν πλέι οφ στην Α2.
Οι ομάδες πρέπει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, πρέπει μέχρι το τέλος να υπάρχουν κίνητρα για να είναι οι ομάδες πάντα σε εγρήγορση. Όλα αυτά είναι στα χέρια των υπευθύνων και κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν δραστικές αποφάσεις.
Όσο για το Παγκράτι… Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία που είχα με τους παίκτες της ομάδας. Ανέλαβα μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον προκάτοχό μου Αλέκο Δάγλα, όμως, πληρώσαμε το ότι κάποιες επιλογές το καλοκαίρι δεν βγήκαν. Παλέψαμε μέσα στη σεζόν, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε».