Την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Αιγάλεω με αποτέλεσμα την ασυνέπεια στις πληρωμές, αλλά και άλλα θέματα που ταλανίζουν την ΚΑΕ, τονίζουν οι παίκτες του "σίτι" με ανακοίνωση που εξέδωσαν προσπαθώντας να κάνουν γνωστή την πλήρη κατάσταση και ουσιαστικά τις συνθήκες εργασίας τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση που μας έφτασε και υπογράφεται από τους παίκτες:
«Στην αρχή της χρονιάς, οι άνθρωποι της διοίκησης της ΚΑΕ Αιγάλεω, τόνιζαν προς όλους και στον καθέναν από εμάς ξεχωριστά, ότι πέραν του στόχου η ομάδα να είναι όσο περισσότερο ανταγωνιστική γίνεται, ο βασικός στόχος της διοίκησης ήταν, ανεξαρτήτως τελικής κατάταξης της ομάδας, να αποπνέει υγεία το σωματείο και να είναι τυπική στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Θέλουμε λοιπόν να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα της φετινής μας «περιπέτειας».
- Μέχρι σήμερα έχουμε λάβει 3 μισθούς, ενώ σε μερικές μέρες κλείνουμε τους 8 μήνες στην ομάδα.
- Αμέσως μετά το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής στη Τρίπολη με αντίπαλο τον Αρκαδικό, η διοίκηση, μας ανακοίνωσε μείωση 30% των συνολικών μας αποδοχών λόγω της διαφαινόμενης πτώσης της ομάδας στην Β’ Εθνική (δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους παίκτες). Επισημαίνουμε σε αυτό το σημείο ότι υπήρξε συμφωνία με αθλητές, πριν το ξεκίνημα της χρονιάς, για ένα extra ποσό (πριμ) σε περίπτωση σωτηρίας, κάτι που καθιστά άτοπη τη δικαιολογία της πτώσης της ομάδας για την μείωση των αποδοχών μας.
- Όλο το χρόνο δεν υπάρχει παρουσία γιατρού ή φυσικοθεραπευτή στις προπονήσεις ή στους αγώνες της ομάδας, παρά τις επισημάνσεις μας για τη σοβαρότητα του θέματος. Μόνο υποσχέσεις ακούσαμε.
- Μέσα στο 2010 έχουμε λάβει μόνο ένα «χαρτζιλίκι» της τάξης των 200 με 300 ευρώ.
- Ουσιαστικά όλα τα διοικητικά θέματα της ομάδας τα τρέχει μόνος του ο κ. Σακελαρίου με την επικουρική παρουσία του κ. Ζαχαρόπουλου. Αν και θεωρούμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από μέρους τους, δεν δύνανται να δώσουν λύσεις στα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ο δήμαρχος του Αιγάλεω έχει υποσχεθεί κάποια χρήματα, τα οποία όμως, από τη μία έχουν καθυστερήσει πολύ και από την άλλη θα είναι απλά μία ανάσα.
- Στα συμβόλαια μας αναγράφεται ως νόμιμος εκπρόσωπος-πρόεδρος της ομάδας, κάποιος κύριος, Ευστράτιος Κούκουρας, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ποτέ!!
Μέχρι στιγμής σιωπήσαμε και δεν αναφερθήκαμε στις απαράδεκτες καταστάσεις και συμπεριφορές τις οποίες αντιμετωπίσαμε φέτος. Με την ελπίδα κάτι να συμβεί, να αλλάξει. Όμως ο εμπαιγμός συνεχίζεται… και ενώ μας χρωστάνε 5 μήνες και μας ανακοινώνουν μείωση αποδοχών, ακούμε υποσχέσεις στο Αιγάλεω, ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει του χρόνου και θα επιστρέψει άμεσα στις μεγάλες κατηγορίες. Εδώ πραγματικά απορούμε. Πως; Πάλι με λόγια και υποσχέσεις;
Και μία απορία προς την πολιτεία και την διοργανώτρια αρχή, γιατί πρέπει όλοι εμείς να είμαστε δέσμιοι μίας ομάδας αφερέγγυας, με μοναδικό τρόπο διαφυγής το εξωτερικό; Πως είναι δυνατόν να μην προβλέπονται σοβαρότατες κυρώσεις σε ομάδες που δεν πληρώνουν και δεν πληρούν ούτε της βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία τους;
Έχουμε επιλέξει, μαζί με τους προπονητές μας, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι το τέλος και να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Έστω και μόνοι μας. Για τον κόσμο, που αν και η ομάδα είναι σε τόσο δεινή θέση, μας συμπαραστέκεται ακόμα, και για εμάς τους ίδιους. Γιατί πιστεύουμε ότι μας άξιζε κάτι καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα και πως εάν κάποια πράγματα γίνονταν αλλιώς, ίσως να το καταφέρναμε.
Οι αθλητές του Α.Ο. Αιγάλεω»