Είδαμε τα πρώτα δείγματα γραφής των ομάδων, όσο και αν είναι νωρίς. Και στο κύπελο και στα πρώτα φιλικά. Θα μου πείτε οι ομάδες ακόμα σχηματίζουν το ρόστερ τους και είναι νωρίς για συμπεράσματα. Σωστά. Αλλά με δεδομένο πως σε 25 ημέρες αρχίζει το πρωτάθλημα, η φιλοσοφία των περισσοτέρων έχει διαμορφωθεί.
Σίγουρα όσο βρισκόμαστε (λίγο πριν από) την εκκίνηση μπορούμε να υπολογίσουμε που περίπου θα κινηθούν οι ομάδες. Ας δούμε λοιπόν τι μας λένε ως τώρα…

ΚΑΟΔ: Ίσως ο πρωταθλητής των μεταγραφών. Καλό ρόστερ, αλλά το μεγάλο πρόβλημα το έχει πλέον ο Τακιανός. Όταν έχεις τουλάχιστον 10 παίκτες που απλά πρέπει να παίζουν τότε το rotation μοιάζει λίγο με σπαζοκεφαλιά. Να πω την αλήθεια μου θυμίζει το Περιστέρι πριν από δύο χρόνια και τα «προβλήματα» που είχε τότε ο Καραγιάννης. Ομολογουμένως το Περιστέρι δεν είχε παίξει θεαματικό μπάσκετ, όμως κέρδιζε και πλέον βρίσκεται στην Α1. Αν δέσουν γρήγορα οι παίκτες σίγουρα θα επαληθεύσει τις προσδοκίες για τις υψηλές θέσεις.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Η άλλη ομάδα με τις πολλές και «δυνατές» μεταγραφές. Ένα είναι το σίγουρο πως οι παίκτες που έχουν μαζευτεί στην Τρίπολη συντελούν ίσως την πιο αθλητική ομάδα της κατηγορίας. Πρέπει να τη δούμε πως θα αντιδρά μακριά από την Τρίπολη.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Προσωπικά με το υλικό που έχει εμένα μου μοιάζει σαν …ωρολογιακή βόμβα. Ωστόσο το γεγονός πως στον πάγκο της βρίσκεται ο Λιόγας μου βγάζει μία σιγουριά και ηρεμία. Αν πάρει και ψηλό ανεβαίνει αυτόματα επίπεδο.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Πήρες τους παίκτες που χρειάζονται οι ομάδες της Α2. Άλλωστε οι Κουκάς και Κακαρούδης, αλλά και ο Καμπερίδης (όσο είναι υγειής πάνω στο παρκέ) είναι επιλογές που βοηθούν κάθε ομάδα. Αν δεν πνιγεί και αυτή από το σύνδρομο των επαρχιακών ομάδων αναμένεται να πάει καλύτερα από πέρυσι.
ΑΜΥΝΤΑΣ: Ο Σορώτος έφτιαξε μία ομάδα, όπως πάνω κάτω ήταν όλες οι προηγούμενες (επιτυχημένες) που είχε. Ο Ζούπας δεν είναι πλέον μόνος του αφού υπάρχει και ο Βιδάλης, ενώ η ρακέτα απέκτησε παίκτες που ταιριάζουν σε αυτή τη φιλοσοφία. Βασίκα κάλυψε και με το παραπάνω τα κενά από τις αποχωρήσεις.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Με βάσει τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι μία ομάδα που έχει σχετικά καλές λύσεις, αλλά πάνω απ’ όλα έχει κοουτσάρισμα. Όπως μας μετέφεραν από το παιχνίδι, ο Σκαραφίγκας έχει τρόπους να «μπερδέψει» τους αντιπάλους…
ΛΑΥΡΙΟ: Κλασσικό παράδειγμα ομάδας Β’ Εθνικής που με δουλειά φτάνει στην Α2 και βγάζει μία εικόνα, πως παρότι είναι αδύναμη θα τα καταφέρει. Προσωπικά μου θυμίζει τον περυσινό Αμύντα…
ΡΕΘΥΜΝΟ: Μοιάζει να ξεφεύγει από τον …νεοπλουτισμό που έδειχνε στις κινήσεις του εδώ και δύο χρόνια. Η παρουσία του Κουφού δίνει πόντους στην ομάδα, που αν πάρει γρήγορα μπρος σίγουρα θα είναι διεκδικήσει υψηλές θέσεις.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Έκανε προσθήκες που θεωρητικά θα τον βοηθήσουν να σωθεί λίγο πιο εύκολα απ’ ότι πέρυσι. Αν η έδρα του είναι όπως αυτή της Β’ Εθνικής πριν από δύο χρόνια θα έχει πολλαπλά κέρδη.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Ακόμα πιστεύω σχηματίζεται. Θα είναι από τις ομάδες που λογικά θα παλέψουν για την παραμονή τους.
ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Μία ακόμα ομάδα που θα παλέψει για να μείνει στην κατηγορία. Βασικά οι περισσότεροι παίκτες της αποτελούν στοιχήματα και για τους ίδιους τους, τους εαυτούς. Αν επαληθευθούν αυτά που ακούμε περί σοβαρής δουλειάς στην προετοιμασία θα σωθεί εύκολα.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Στη Β’ Εθνική, αλλά κι την Α2, έπαιξε περισσότερο με το όνομά του. Λογικά δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα και μπορεί να κάνει το ξεπέταγμα, αφού το γεγονός πως απαρτίζεται από παίκτες που γνωρίζονται θα τον βοηθήσει. Η ευκαιρία του Βετούλα ν αποδείξει πως μπορεί να γίνει καλός προπονητής.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π.: Μία ακόμα ομάδα που ακόμα δεν έχει σχηματιστεί. Όσοι την παρακολουθούν λένε πως φέτος παίζει και άμυνα. Πρέπει όμως αυτό να αποδειχθεί στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών…
ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Έκανε ουσιαστικές κινήσεις αλλά παραμένει μία νεοφώτιστη ομάδα. Δουλεύεται σταθερά και σίγουρα θα παλέψει μέχρι τέλους.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Το μεγάλο ερωτηματικό. Το γεγονός πως εκπροσωπεί μία από τις μικρότερες πόλεις και μακριά από τα αστικά κέντρα δεν ξέρουμε κατά πόσο θα παίξει ρόλο όπως παλιότερα στον Ιωνικό. Μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ γιατί ακόμα κάνουμε υποθέσεις.

ΥΓ: Σίγουρα πολλά από τα παραπάνω θα αλλάξουν. Άλλωστε το δείγμα γραφής είναι πολύ μικρό και κάθε πρόβλεψη ριψοκίνδυνη…