Εδώ μπορούμε να γράφουμε τις απόψεις μας για τα τεκταινόμενα στο μπάσκετ... Δίπλα στο chat χάνονται...


ΑΠΟ: XANTHIBASKET
Μια απεργία όταν έχει καθολική συμμετοχή έχει από μόνη της να πει πολλά.
Η ένστασή μου είναι για τον χρόνο πραγματοποίησής της.
Αν λέω την προηγούμενη χρονιά ο ΠΣΑΚ δεν έκανε πίσω στις προφορικές διαβεβαιώσεις και πατούσε πόδι κοινώς θα είχαμε πιστεύω αλλαγή σκηνικού.
Μεσολαβεί και η κρίση και ουσιαστικά τα πράγματα είναι όχι απλώς κρίσιμα αλλά στην κόψη.
Την πρωτοβουλία για τις αλλαγές έπρεπε να την είχε πάρει η πολιτεία και με παρεμβάσεις να έβαζε κανόνες και με αυστηρό έλεγχο να ξεκαθάριζε το τοπίο.
Δεν τόλμησε η πολιτεία οι διάφοροι εμπλεκόμενοι και αντίθετα είδαμε ένα θέατρο παραλόγου με τα όσα έγιναν με Μαρούσι και άλλες ομάδες της Α1.ποιά αξιοπιστία να έχει μετά το πρωτάθλημα.
Τώρα για την Α2 θυμάμαι την πολύ καλή πρωτοβουλία σου και την τελική πρόταση από εκεί την ιστορία να γίνει ανεξάρτητη λίγκα η Α2. Θέλουν την Α2 να είναι επαγγελματική ας το κάνουν με αυστηρές προδιαγραφές. Θέλουν την Α2 να λειτουργεί σαν ερασιτεχνικό φυτώριο ανάδειξης ταλέντων ας το κάνουν και εδώ τηρώντας κανόνες.
Τίποτα τελικά δεν είχαν στο μυαλό τους. Τον ύπνο του δικαίου είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν. Είμαστε η χώρα του ωχ αδρεφέ της αναβολής της μη ανάληψης ευθύνης. Πόσο άραγε πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχιστέι αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση και στο τέλος τι κέρδος υπάρχει να υπάρχει όπως υπάρχει η Α2 με αυτόν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας.
'Έχω την εντύπωσηη πως η σκέψη όλων είναι "ας βγει η χρονιά και μετά βλέπουμε".
Αν οι παίκτες που είναι και το ζητούμενο δεν κάνουν πίσω μπορεί κάτι έστω μικρό να αλλάξει.
Διαβάζω πως κάποιοι παίκτες δεν ήταν υπέρ γιατί πήραν προκαταβολικά τα χρήματα!!!
Και μετά τι θα γίνει κύριοι όταν αλλάξετε ομάδα ??
Τότε θα ζητήσετε απεργία για να πάρετε τα αυτονόητα?
Με τους παίκτες μέχρι το τέλος.


ΑΠΟ: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Πολλοί είναι αυτοί που θα υποθέσουν ότι η οικονομική κρίση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, έχει οδηγήσει και το ελληνικό μπάσκετ στο αδιέξοδο. Η δική μου άποψη είναι εντελώς αντίθετη.
Κατ'αρχήν όλοι θυμόμαστε ότι τα προβλήματα υπήρχαν πολλά χρόνια πριν. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την απόσυρση του Περιστερίου από την Α1 το 2004 αμέσως μετά τον άθλο της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα. Την αποτυχία της μεταφοράς έδρας ομάδων όπως ο Ιωνικός στην Αμαλιάδα και ο Μακεδονικός στην Κοζάνη που οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις και στη διάλυση των 2 ομάδων. Την κατάρρευση του μπάσκετ της Πάτρας και της Λάρισας, λόγω άστοχων ενεργειών στην πρώτη και εντελώς λανθασμένων και χωρίς νομικό υπόβαθρο συγχωνεύσεων στην δεύτερη. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ, τη διάλυση του Σπόρτινγκ ενώ πήρε το πρωτάθλημα της Α2(!!!) το 2007. Τα σοβαρά προβλήματα και τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Τα προβλήματα Άρη και ΠΑΟΚ. Και φυσικά τις φετινές τραγελαφικές καταστάσεις στο Μαρούσι κυρίως, αλλά και στον Πανελλήνιο. Το διασυρμό των εφήβων του Παλαιού Φαλήρου στην Β Εθνική το 2008. Τις δεκάδες αποσύρσεις ομάδων την τελευταία δεκαετία από τα εθνικά πρωταθλήματα λόγω οικονομικής αδυναμίας. Την πλειοψηφία των απλήρωτων παικτών σε σχέση με αυτούς που πληρώνονται. Και σίγουρα ξεχνάω πολλά ακόμη.
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα. Είναι και η βία, τα σοβαρά προβλήματα της διαιτησίας, οι δωροδοκίες, οι διαφθαρμένοι μάνατζερ που κάνουν ό,τι θέλουν τις ομάδες προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, η μη εφαρμογή των νόμων σε πολλές περιπτώσεις (τριαντάρηδες, συγχωνεύσεις, υπέρβαση ορίων στις τιμές εισιτηρίων με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης, αμέλεια στην ασφάλιση των παικτών, λανθασμένη εφαρμογή κανονισμών και προκυρήξεων και πολλά άλλα).
Οπότε συμπεραίνουμε ότι το πρόβλημα στο ελληνικό μπάσκετ δεν δημιουργήθηκε από την κρίση αλλά προϋπήρχε. Και μάλιστα θα έλεγα ότι και ανθηρή να ήταν η οικονομία, πάλι στο φετινό αδιέξοδο θα οδηγούμασταν.
Όσο για την ευθύνη, ισχύει η παροιμία "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Κανείς από τους ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, ΠΣΑΚ δεν ενήργησε στοιχειωδώς σωστά. ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ μας είναι γνωστοί. Απλά ανίκανοι για τις αρμοδιότητες που τους έχουν τεθεί. Ο ΠΣΑΚ άστοχος και κυρίως άκαιρος στις ενέργειές του. Θα έπρεπε να επιλύει τα προβλήματα έγκαιρα και να μην περιμένει τελευταία στιγμή να εκβιάζει με τις απεργείες.
Όσο για τη λύση? Πλήρης αλλαγή προσώπων, δομών και επιβολή αυστηρών κανόνων που θα τηρούνται στο έπακρο και θα τιμωρούνται σκληρά οι παραβάτες. Και το σημαντικότερο, αλλαγή νοοτροπίας από όλους. Αυτή είναι η μόνη οδός για τη σωτηρία του αγαπημένου μας αθλήματος. Υπάρχει όμως η διάθεση για κάτι τέτοιο?


ΑΠΟ: PIERIKOSFANS
Κάθε χρόνο τα ίδια...
Οτι και να γίνει γυρνάμε πάλι στα ίδια...
Αχ Ελλάδα μου...
Αυτά τα ολίγα


ΑΠΟ: petza8 ΔΡΑΜΑ-ΕΛΛΑΣ
Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες πρέπει να πάρουν κάτι από αυτήν την ιστορία! Κάποια από τα αιτήματα τους πρέπει να ικανοποιηθούν! Αλλά για να πάρεις πρέπει να δώσεις κιόλας! Πρέπει να συμβιβαστούν και αυτοί σε μικρότερα συμβόλαια γιατί αυτά που ζητάνε απαιτούν επιπλέον έξοδα από τις ομάδες! Όποτε λόγω κρίσης, που συμφωνώ ότι στο μπάσκετ δεν εμφανίστηκε τώρα αλλά εδώ και μια επταετία τουλάχιστον, οι ιδιοκτήτες θα προτείνουν και αυτοί απ την πλευρά τους αυτά που τους συμφέρουν!