Επιστολή προς ΠΣΑΚ έστειλαν πέντε παίκτες που πέρυσι αγωνίζονταν με τη φανέλα της Ξάνθης. Οι ξανθιώτες πούλησαν ουσιαστικά τη θέση του στον Κόροιβο, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν Νησιώτης, Αναγνωστόπουλος, Μασλάρινος, Γέλενιτς, Γιοβάνοβιτς τό μόνο που έχουν πάρει οι ίδιοι από τα περυσινά είναι ...υποσχέσεις.
Αναλυτικά η επιστολή τους: "Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε χορτάσει λόγια υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια. Το περασμένο καλοκαίρι ως αθλητές της ομάδας της Ξάνθης ενημερωθήκαμε πως ο Κόροιβος/Αμαλιάδας (ερχόμενος από τη Γ’ Εθνική) αγόρασε ουσιαστικά τη θέση της πρώην ομάδας μας και παράλληλα τη συμμετοχής της στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας όπως και τις οφειλές της προς τους αθλητές. Στις διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες του Κόροιβου ενημερωθήκαμε πως θα εξοφληθούμε κανονικά από αυτούς. Το 2010 όμως δύει και ακόμη περιμένουμε και περιμένουμε και μάλλον θα περιμένουμε να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Στις 30 Οκτωβρίου έπρεπε να λάβουμε την πρώτη δόση των οφειλομένων, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη να δοθεί η δεύτερη. Πως είναι δυνατόν μια ομάδα που έρχεται από τη Γ’ Εθνική αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις ώστε να μεταπηδήσει στο Πρωτάθλημα της Α2 να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο; Πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας εμπαίζουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο".
Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και μετά από την απορρόφηση του Πανοράματος από την Καβάλα. Με τους παίκτες που είχαν κερδίσει την άνοδο στην Α1 να μένουν απλήρωτοι από τη νέα "ομάδα".