Γράψαμε και πριν από λίγο, για ακόμη μια φορά, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α2 αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, το οποίο περνάει μια άνευ προηγουμένου κρίση. Μέσα σε όλη αυτή τη… μουντίλα όμως, υπάρχουν και κάποια ελπιδοφόρα σημάδια, τα οποία θα ήταν μεγάλο λάθος να μην τα αναφέρουμε και να μην τους δώσουμε την πρέπουσα σημασία. Και αναφερόμαστε φυσικά στην παρουσία των φιλάθλων, στα παιχνίδια της Α2, η οποία σταδιακά αυξάνεται, με αποκορύφωμα την χθεσινή 12η αγωνιστική, όπου τα περισσότερα κλειστά έσφυζαν από κόσμο και κατ’ επέκταση από… ελπίδα για το μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, στην Δράμα, μια ομάδα που πριν από λίγο καιρό μάζευε τους φιλάθλους με το… ψαροντούφεκο, υπάρχει μια σαφής αναστροφή του κλίματος, η οποία έχει βέβαια άμεση σχέση και με την εκπληκτική πορεία του ΚΑΟΔ, ο οποίος βαδίζει με σταθερά βήματα στην επιστροφή του στην Α1. Πάνω από 1000 φίλαθλοι λοιπόν, έδωσαν το παρών στο παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά, κάνοντας τους ιθύνοντες του συλλόγου να μην πιστεύουν στα μάτια τους και δημιουργώντας ένα σημαντικό ρεκόρ προσέλευσης για τα φετινά ματς στο "Κραχτίδης".
Σταθερά εντυπωσιακή είναι και η προσέλευση στο κλειστό της Πάτρας, όπου ο Απόλλωνας έχει αποδεδειγμένα πολύ και πιστό κόσμο. Πάνω από 1500 φίλαθλοι, παρακολούθησαν το ματς με τον Πανερυθραικό, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα και το κλειστό του Κόροιβου ήταν γεμάτο…
"Σόλντ άουτ", είχαμε χθες και στο γήπεδο των Σερρών, το οποίο ήταν κατάμεστο στην αναμέτρηση με το Λαύριο, ενώ γεμάτο από άκρη σε άκρη (όπως και σε κάθε αγώνα φέτος), ήταν και το κλειστό της Κατερίνης, στη νίκη του Πιερικού επί του Άργους.
Τα γεμάτα γήπεδα, όμως δεν αφορούν μόνο την επαρχία, που… θεωρητικά "διψάει" περισσότερο για μπάσκετ. Στο κλειστό του Υμηττού δεν έπεφτε… καρφίτσα στο ματς του Αμύντα με τον Πανελευσινιακό, ενώ η συνύπαρξη των γηπεδούχων με πάνω από 100 φίλους των "σταχυοφόρων" ήταν αρμονική χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Στο Μετς τέλος (Παγκράτι – Ολυμπιάδα), ένα γήπεδο με πιστό παραδοσιακά κοινό και χθες υπήρχε πολύς κόσμος, με την κεντρική κάτω εξέδρα να είναι κατάμεστη και πολύ κόσμο και από πάνω… (συνολικά περίπου 1000 άτομα).
Οι χιλιάδες λοιπόν φιλάθλων που γέμισαν τα οχτώ γήπεδα της Α2, αποτελούν την σημαντικότερη προοπτική για το μέλλον του αθλήματος, καθώς αποδεικνύουν ότι υπάρχει… αύριο, έστω και αν το σήμερα είναι… κατάμαυρο. Άλλωστε, όπως είπε και κορυφαίος μπασκετικός δημοσιογράφος με χιλιάδες ώρες… πτήσης στα γήπεδα: "Έτσι όπως είναι η Α1, χίλιες φορές καλύτερα να βλέπεις τα ματς των… μικρών".
*** Το κείμενο το έγραψε ο συνάδελφος Γιάννης Ευδαίμων και δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή (30/1/11) στο Basketblog.gr