Πριν από ένα χρόνο και κάτι, μέσα από αυτό εδώ το blog αποκαλύπταμε τη συμφωνία με συνδρομητικό κανάλι για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α2. Το θέμα “έπαιξε”, επιβεβαιώθηκε αλλά όπως όλοι θυμόμαστε δεν προχώρησε.
Τώρα θα πείτε για πιο λόγο το επαναφέρουμε αυτό. Αν πάρουμε λοιπόν ως αρχή τον Νοέμβριο του 2009, όταν και συνέβη το συγκεκριμένο γεγονός και φτάσουμε μέχρι το σήμερα, έχει ενδιαφέρον να δούμε όλες τις “διεκδικήσεις” και τις “αποφάσεις” των σωματείων της Α2 και εν τέλει τη κατάληξη είχαν.
Το τηλεοπτικό εκείνο σχέδιο δεν προχώρησε, καθώς η ΕΟΚ έδωσε τα δικαιώματα στην ΕΡΤ με αποτέλεσμα να “αποχωρήσει έχοντας κάνει τη δουλειά της πλήττοντας για άλλη μια φορά καίρια το μπάσκετ”, όπως αναφέρει και ο Κώστας Σορώτος σε πρόσφατο σχόλιό του στο Basketnet όπου και αρθρογραφεί.
Πέραν αυτού, ποια άλλα θέματα έθεσαν οι ομάδες προς επίλυση ώστε να βελτιωθεί το πρωτάθλημα; Επιχορήγηση, μεταγραφές, μορφή ομάδων, ασφαλιστική σχέση με τους παίκτες, κεντρική διοίκηση του πρωταθλήματος, οδοιπορικά, αποβολή ομάδων που αποδεδειγμένα χρωστούν και μία σειρά άλλων θεμάτων που αν εφαρμόζονταν πιθανότατα θα άλλαζαν τη μορφή του πρωταθλήματος.
Τί από όλα αυτά υλοποιήθηκε; Απολύτως τίποτα. Τι έκαναν οι ομάδες για να υλοποιηθούν αυτά; “Εκχώρησαν” τις ενέργειές τους στην ομοσπονδία. Ακόμα και όταν αποφάσισαν να κάνουν ένα κοινό μπλοκ και να “τρέξουν” κάποια ζητήματα, προτίμησαν να μπουν κάτω από την ομπρέλα του πατερούλη που λύνει όλα τα προβλήματα.
Ας μην γκρινιάζουν λοιπόν. Τις ευκαιρίες τις είχαν...