Ο Στέλιος Παρθενάκης ανοίγει το blog του τον φάκελο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Α2, τις άκαρπες συζητήσεις με την ομοσπονδία που "επιμένει" στον τηλεοπτικό αποκλεισμό και μάλιστα σε μία σεζόν με πολλές εμπορικές ομάδες.


Διάβαζα με αρκετό ενδιαφέρον το θέμα που προέκυψε με την ΕΟΚ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας περιόδου. Είναι γνωστό ότι τα περσινά παιχνίδια που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, είχαν μεγάλη τηλεθέαση και πρόσφεραν κάτι διαφορετικό στους τηλεθεατές. Το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την αξιοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της πιθανής εξασφάλισης κάποιων εσόδων για τους 14 συλλόγους, έχει χρόνια προέλευση, ενώ ποτέ δε δόθηκε μια ουσιαστική λύση. Συμβούλια, συσκέψεις και άτυπες συναντήσεις άπειρες μεταξύ της ΕΟΚ και των εκπροσώπων των σωματείων.
Από τη στιγμή μάλιστα που έχει φράξει εντελώς ο κρατικός κορβανάς για επιχορηγήσεις και οδοιπορικά στις ομάδες, ας τους δοθεί το ελεύθερο να αξιοποιήσουν μέσω τοπικών καναλιών ή ιντερνετικής μετάδοσης να εισπράξουν ότι περισσότερο μπορούν. Άλλωστε, και η Basket League από συνδρομητικό κανάλι σώθηκε, μιας και η Δημόσια Τηλεόραση είναι ακόμα στα σπάργανα της δημιουργίας της.
Η ας πάρει πρωτοβουλία η ΕΟΚ και να έρθει σε επαφή με τους συλλόγους. Η φετινή Α2 είναι πολύ ανταγωνιστική, για να μείνει χωρίς τηλεόραση. Και πάλι τελευταία στιγμή, κάντε κάτι επιτέλους για τα δύσμοιρα σωματεία. ΑΕΚ, Ηρακλής, Καβάλα, Ίκαροι και πόσες άλλες ομάδες κάνουν αγώνα για να επιβιώσουν. Ακόμα και γεωγραφικά η σύνθεση της κατηγορίας εγγυάται ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον.
Και θα πει κανείς, ποιος θα δώσει χρήματα τη σήμερον ημέρα της κρίσης και της ανεργίας; Aν έγινε σχετική έρευνα και δε βρέθηκε ουδείς, τότε οκ…
Μάλλον όμως δεν έχει γίνει κάποια συγκροτημένη προσπάθεια και το ζήτημα βρήκε αδιάβαστους τους αρμόδιους. Έστω και τώρα δεν είναι αργά!