O Σπύρος Βασιλείου γράφει στο blog του για τη φετινή πορεία του Κόροιβου Αμαλιάδας και τα κέρδη που έχει ήδη ακόμα και αν δεν καταφέρει να ανέβει στην Α1.


Μαζεύοντας στοιχεία τις προηγούμενες εβδομάδες για το αφιέρωμα στον Κόροιβο στο All Star Basket «θυμήθηκα» όλα εκείνα που με έκαναν να έχω αρνητική στάση γενικότερα απέναντι στην ομάδα της Αμαλιάδας. Λίγο ο τρόπος που είχε ανέβει στην Α2 πριν από μία τριετία, λίγο οι «εμπειρίες» που είχα παλιότερα κάνοντας το ρεπορτάζ του Ιωνικού -και στα χρόνια της φιλοξενίας τους στην πόλη-, λίγο η φημολογία πέρι «σχέσεων», πάντα κατέτασσαν την ομάδα εκτός των συμπαθειών μου.

Όσο η... έρευνα προχωρούσε, τόσο οι αντιστάσεις μου κάμπτονταν. Το γεγονός πως μία επαρχιακή ομάδα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δίπλα της τόσο κόσμο και τα εντός έδρας παιχνίδια της είναι γιορτή είναι από μόνος του ένας καλός λόγος για να δεις με συμπάθεια την προσπάθεια. Όταν βλέπεις τον κόσμο, όχι απλά μιας πόλης, αλλά μιας ευρύτερης περιοχής να «διψά» για μπάσκετ και το βασικότερο να υποστηρίζει αυτό το προϊόν ξέρεις πως κάτι καλό πάει να γίνει.
Και πάμε και στο αγωνιστικό. Ο Κόροιβος υποστήριξε την ομάδα που είχε στα δύσκολα. Τότε δηλαδή που το Ψυχικό και η Καβάλα έδειχναν πως θα φαγωθούν μεταξύ τους για το ποια από τις δύο θα ακολουθήσει την ΑΕΚ στην Α1. Στην Αμαλιάδα δεν τα παράτησαν. Συνέχισαν το πλάνο που είχαν, φρόντισαν να ενισχυθούν και με δουλειά έφτασαν τώρα να είναι με το ενάμισι πόδι στη μεγάλη κατηγορία.

Σίγουρα σε αρκετά παιχνίδια έχει ευνοηθεί. Ωστόσο μετά από αρκετά χρόνια στο χώρο έχω μάθει πως για να σε «βοηθήσουν» πρέπει αρχικά να σε σεβαστούν και νομίζω πως ο Κόροιβος το έχει καταφέρει αυτό. Έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων και όχι μόνο.

Και βέβαια έχει ως μεγάλο παράσημο τις τρεις νίκες επί της ΑΕΚ. Ξεπερνώντας του ρομαντισμούς του η «ΑΕΚ είναι ΑΕΚ», μπορώ μετά βεβαιότητας να πω πως η φετινή Ένωση είναι μία από τις πέντε πιο πλήρεις ομάδες που έχουν περάσει από την Α2 τα τελευταία 10-15 χρόνια. Ε, όταν καταφέρνεις και νικάς μια τέτοια ομάδα -συν τη δυναμική που της δίνει η τεράστια φανέλα- θεωρώ πως αξίζεις να συγκαταλέγεσαι στις... καλές ομάδες.
Μπορεί ο Κόροιβος να μην ανέβει τελικά. Αν αυτό όντως συμβεί, οι άνθρωποί του θα πρέπει να επενδύσουν στη φετινή σεζόν. Αν απογοητευτούν θα είναι κρίμα για την όλη προσπάθεια που έχει γίνει και τις συμπάθειες που έχει κερδίσει...

ΥΓ: Ευχαριστώ τον Κόροιβο τόσο για το ευχαριστήριο μέσω facebook όσο και για τα καλά τους λόγια για το περιοδικό.