Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Εθνικού αποτελεί ο Μάριος Γούναρης ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο διάδοχος τους θα είναι ο Βαγγέλη Βλάχος που φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση των «μπλε».

Ο μέχρι πρότινος προπονητής παραιτήθηκε από τον Εθνικό αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για την κακή εικόνα της ομάδας στους τελευταίους αγώνες, που είχαν σαν αποτέλεσμα τις τέσσερις διαδοχικές ήττες και την απομάκρυνση των Πειραιωτών από τις πρώτες θέσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η διοίκηση του τμήματος Μπάσκετ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του. Από εκεί και πέρα η διοίκηση της ομάδας μας βρίσκεται πλέον στην αναζήτηση του καταλληλότερου προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα για τον δεύτερο γύρο της Α2 Εθνικής».

(update)

Τελικά το απόγευμα της Δευτέρας οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τον Βλάχο, με τον Εθνικό να αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως: "Η ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας μας είναι ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο έμπειρος κόουτς έχει πλούσια θητεία στα ελληνικά παρκέ, καθώς έχει διατελέσει βοηθός του Αντρέα Ματσόν και του Ντούσαν 'Ιβκοβιτς στον Πανιώνιο, ενώ έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Περιστέρι, ΟΦΗ, Αμύντα, Μίλωνα, 'Αλιμο και ‘Εσπερο. Η επιλογή του νέου προπονητή έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και θεωρούμε ότι συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των χαρακτηριστικών στοιχείων που απαιτούνται για να συμβάλει με επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού". - See more at: http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137912:2015-01-26-17-56-18&catid=32:a2&Itemid=14#sthash.OvRFYPoV.dpuf