Ο Πανιώνιος κι ο Πανελευσινιακός είναι οι δυο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την basket league και εύλογα έχει δημιουργηθεί το ερώτημα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται την ερχόμενη σεζόν. Το sportit έκανε το ρεπορτάζ και σας παρουσιάζει τα δεδομένα.

Σε ότι αφορά τον “Ιστορικό”, η πίεση που υπάρχει από τον κόσμο του, αλλά και η θέληση του νυν διοικητικού ηγέτη του, Χάρη Σταμούλη, έχουν οδηγήσει στην απόφαση να αγωνιστεί στην Α2. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει σε διάλυση της “κυανέρυθρης” ΚΑΕ, καθώς σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους η ομάδα που υποβιβάζεται από την Α1 στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία είναι αναγκασμένη να κρατήσει για τουλάχιστον έναν χρόνο την ΚΑΕ και στην συνέχεια, αν δεν ανέβει, να λειτουργήσει σαν αθλητικό σωματείο, όπως είναι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στην Α2. Το ίδιο συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με την Καβάλα και τον Ηλυσιακό, πέρσι.

Στον Πανιώνιο γνωρίζουν τις οικονομικές, κυρίως, δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν αλλά εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν άλλη μια κατηγορία και να ξεκινήσουν άμεσα την ανοικοδόμηση του… νέου Πανιωνίου. Στο πλάνο αυτό βασική προτεραιότητα είναι η θέση του προπονητή. Η παραμονή του Κρις Χουγκάζ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές της διοίκησης με τον Βαγγέλη Ζιάγκο, που ξεκίνησε την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ και συνέχισε στην Δόξα Λευκάδας, αλλά και τον πολύπειρο Γιάννη Τζήμα, που ανέβασε την Καβάλα. Στην παρούσα φάση η περίπτωση του πρώτου φαντάζει ως η επικρατέστερη, ενώ παράλληλα έχουν γίνει συναντήσεις και με εκπροσώπους παικτών, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή κάτι που αναμένεται να συμβεί στο μέσα στις επόμενες μέρες.

Για τον Πανελευσινιακό η κατάσταση έχει ως εξής. Η διοίκηση της ομάδας δεν θέλει να διατηρήσει εν ενεργεία την ΚΑΕ, φοβούμενη το μεγάλο οικονομικό κόστος και την ενδεχόμενη δυσλειτουργία που θα επιφέρει, έτσι το επικρατέστερο σενάριο είναι να υποχωρήσει στην Β΄ Εθνική κι από κει να ξεκινήσει το… γράψιμο της νέας σελίδας στην ιστορία της. Αν συμβεί αυτό ο Φάρος Κερατσινίου, που είναι ο πρώτος επιλαχών, θα κερδίσει μια θέση στην Α2, στο ίσως πιο αμφίρροπο και δυνατό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Πηγή: Sportit.gr