Λαύριο και Σάκης Γιαννακόπουλος είναι έννοιες ταυτόσημες, και έτσι οι διοικούντες της ομάδας της Ανατολικής Αττικής δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από άλλον παίκτη την δημιουργία του νέου τους ρόστερ. Ο Μεσσήνιος φόργουορντ άφησε τον Ποσειδώνα Καλαμάτας το 2004 για την πρόταση του Λαυρίου, και δεν το μετάνιωσε ποτέ, καθώς έγινε η σημαία της ομάδας και θα συνεχίσει σε αυτή για 11η διαδοχική χρονιά, παρά τις πιέσεις που είχε απο πολλές ομάδες, που πρόσφεραν αρκετά χρήματα για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Γιαννακόπουλος την περσινή σεζόν όπου το εξαιρετικό Λαύριο του Χρήστου Σερέλη τερμάτισε στην 3η θέση, είχε 14,3 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και 4,4 ασίστ κατά μέσο όρο σε 24 παιχνίδια, αγωνιζόμενος κατά μέσο όρο 31,2 λεπτά.

Στις προτεραιότητες των "κυανοκίτρινων" είναι παράλληλα και η παραμονή του Βαγγέλη Σακελλαρίου. Ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε φέτος εκπληκτική σεζόν (τρίτος σκόρερ της Α2 με 298 πόντους), απασχολεί μεταγραφικά ουκ ολίγες ομάδες όμως το Λαύριο φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Στον Σακελλαρίου αναμένεται να κατατεθεί βελτιωμένη πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του και δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την παρουσία του στην ομάδα, οι πιθανότητες παραμονής του είναι πολλές...

Πηγή: Basketblog.gr