Αναδημοσίευση από το SDNA.gr

Η μεταγραφή του Βάιντας Καρινιάουσκας στην Κύμη ήταν με διαφορά το... μπαμ του καλοκαιριού! Ωστόσο, οι περισσότερες ομάδες της Α2 έχουν φροντίσει να ενισχυθούν ενόψει της νέας σεζόν και κατά καιρούς να... πυροδοτήσουν τις δικές τους «βόμβες». Το SDNA σας παρουσιάζει τα τωρινά δεδομένα της κατηγορίας...

αρχή θα γίνει από την νεοφώτιστη Κύμη. Οι Ευβοιώτες σε μια κίνηση δίχως προηγούμενο, έφεραν στην ομάδα τους τον Βάιαντας Καρινιάουσκας, από την Ζαλγκίρις Κάουνας! Ο 22χρονος Λιθουανός, που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Euroleague, άφησε τους πρωταθλητές της χώρας του και την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για την Κύμη, η οποία ολοκλήρωσε μια... απίστευτη μεταγραφή για τα δεδομένα της κατηγορίας. Πέραν του Καρινιάουσκας όμως, η Κύμη είχε φροντίσει να «ταράξει τα νερά» και νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι με τις προσθήκες των Γιάννη Ψαθά και Σταύρου Τουντζιαράκη. Ο Έλληνας φόργουορντ που... αναγεννήθηκε στην ΑΕΝΚ πήρε την απόφαση να πάει στην ομάδα της Α2, όπως και ο 28χρονος έμπειρος σέντερ. Μάλιστα, η ομάδα του Αλέξανδρου Θεοδώρου είχε βρεθεί κοντά και στον Μανώλη Παπαμακάριο.

Η άλλη ομάδα που εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι είναι ο Φάρος Κερατσινίου. Αν και δεν γνωρίζει αν θα αγωνίζεται στην Α2 ή την Β' Εθνική, η κατάσταση δείχνει πως οι Κερατσινιώτες θα παίξουν μάλλον στην Α2 και οι κινήσεις τους δημιουργούν ομάδα... για τα σαλόνια! Ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο Mr. Άνοδος της κατηγορίας, ήταν εκείνος που... έδειξε τον δρόμο. Στη συνέχεια, πάνω σε αυτό το «μονοπάτι» βάδισε ο Νίκος Λιακόπουλος, που άφησε την ΑΕΝΚ για τον Φάρο και το εξαψήφιο ποσό που το προτάθηκε, αλλά και ο Νίκος Αγγελόπουλος, πρώην παίκτης του Κοροίβου. Ύστερα από συνεχή παρουσία στην Α1 ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ άφησε τα... σαλόνια, αλλά φιλοδοξεί να επιστρέψει και πάλι σύντομα σε αυτά! Με τα τωρινά δεδομένα ο Φάρος «χτίζει» μια ισχυρή ομάδα που αν παίξει τελικά στην Α2 θα έχει βάσιμες πιθανότητες να διεκδικήσει την άνοδο.

Πολύ σημαντική κίνηση έχει κάνει και ο Προμηθέας Πατρών. Οι Πατρινοί έκαναν το δικό τους «μπαμ» με την προσθήκη του Φάνη Κουμπούρα στο ρόστερ τους. Ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει τα παρκέ της Α1 και μετακόμισε στον Προμηθέα, με τον οποίον έχει υψηλές βλέψεις για την ερχόμενη σεζόν.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στον Εθνικό. Η ομάδα του Πειραιά έκανε την έκπληξη προσθέτοντας στο ρόστερ της τον Φώτη Βασιλόπουλο. Ο έμπειρος Έλληνας γκαρντ αποτελεί... λύση πολυτελείας για μια ομάδα στην Α2 και αναμένεται να δώσει σημαντικές βοήθειες στον Εθνικό. Μαζί του, θα έχει μεταξύ άλλων και τους Άλεξ Βουγιούκα, Σπύρο Μαγκουνή, Αλέξη Ράπτη και Νίκο Στυλιανού που συμφώνησαν με την ομάδα. Ο Βασίλης Δέρβος, ο ισχυρός άνδρας του Εθνικού, θέλει να φτιάξει μια δυνατή ομάδα και φροντίζει για την ενίσχυσή της συνεχώς. Έτσι, δεν αποκλείεται να προσθέσει κι άλλα κομμάτια στο «παζλ» της νέας σεζόν.

Και η Δόξα Λευκάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου είναι... δυνατή στη φετινή μεταγραφική περίοδο. Η Δόξα, που διαθέτει ήδη καλή ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση του Σάκη Καρύδα και του Στέλιου Ιωάννου. Ο πολύπειρος γκαρντ αφήνει την Τρίπολη και πηγαίνει Λευκάδα, όπως όλα δείχνουν. Εκεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συναντήσει και τον πρώην παίκτη του Πανελευσινιακού.

Παράλληλα, υπάρχουν κι άλλες ομάδες στην Α2 που κάνουν προσεκτικές και σοβαρές κινήσεις. Η Λιβαδειά πήρε τον Δημήτρη Καλαμπάκα της Καβάλας, τον πρώτο σκόρερ του Νοτίου Ομίλου της Β' Εθνικής, Χρήστο Ντακούλια, από τον Ιωνικό Νικαίας, ενώ φρόντισε να κρατήσει τον σταρ Γιάννη Γκαγκαλούδη. Το Ψυχικό ανανέωσε με τον Θωμά Νίκου και τον Γιάννη Δημάκο. Επίσης, η ομάδα των βορείων προαστίων προσπαθεί να φέρει και τον Γιώργο Τσιάκο της ΑΕΚ. Τέλος, το Λαύριο δεν έχει κάνει ακόμα το «μπαμ», αλλά έχει διατηρήσει τον κορμό που πήρε αρκετά θετικά αποτελέσματα πέρυσι και έχει υψηλές προσδοκίες.

Όπως και να 'χει, τα παραπάνω ονόματα σε συνδυασμό με την θέληση των ανθρώπων των ομάδων της Α2 να επενδύσουν δίνουν την αίσθηση πως πάμε για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα! Σε όλα αυτά, αξίζει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι από την νέα σεζόν στην κατηγορία θα υπάρχουν πλέι οφ ανόδου.

Ετοιμαστείτε για... μάχες!