Γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης

Η Α2 μπαίνει σε μία πιο καλή και επαγγελματική φάση. Είναι δεδομένο ότι οι ομάδες της επαρχίας θα είναι ακόμα πιο φιλόδοξες, αρκεί η ΕΟΚ να προστατέψει το προϊόν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ας δημιουργηθεί μία επιτροπή από τους προέδρους των ομάδων με σκοπό να μπουν κάποιες βάσεις. Δεν γίνεται αλλιώς.

Προσωπικά παρακολουθώ 18 χρόνια την Α2 και η ΕΟΚ δεν έκανε ποτέ τίποτε για να προστατέψει την κατηγορία. Και φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει και το γεωγραφικό κριτήριο για τις μετακινήσεις. Για τις ομάδες μακριά από το κέντριο, τα δεδομένα είναι τραγικά. Για το λόγο αυτό και φέτος είχαμε αποχωρήσεις και όχι μόνο σε καίρια σημεία. Ο κόσμος είναι κοντά και αυτό πρέπει να κρατηθεί.

Η Αθήνα βέβαια και πάλι έχει την μερίδα του λέοντος, αλλά αυτά είναι τα σημεία των καιρών. Φέτος ανέβηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες. Η παρουσία των νησιών και αυτή πολύ θετική. Ηρακλής και Μαχητές θα εκπροσωπήσουν την Μακεδονία, που έχασε Φίλιππο Βέροιας και Ερμή Λαγκαδά.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθεί τηλεοπτική στέγη. Είναι νωρίς ακόμα και χρειάζονται πρωτοβουλίες. Δεν είναι όλα δια μαγείας. Η Α2 πλέον έλκει πολλούς και καλούς παίκτες, αρκεί να μπουν κάποια όρια και να είναι καλύτερες οι προοπτικές. Έξυπνη κίνηση τα πλέι οφ, θα φανεί κατά πόσο είναι εξυπηρετικά στην πράξη. Αυτά τα λίγα για αρχή, θα τα λέμε «εν καιρώ»!