Την απάντησή της έδωσε η ΚΑΕ Πανιώνιος στη χθεσινή ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Πανιώνιου με την οποία εκφράζεται έντονη ανησυχία για την στασιμότητα που επικρατεί στην ανδρική ομάδα μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση της ΚΑΕ εξέδωσε στις 13 Ιουλίου ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία εξέθετε την παρούσα κατάσταση και συγχρόνως καλούσε όλους στην Πανιώνια οικογένεια, να συνδράμουν στην προσπάθεια της επόμενης μέρας. Η αναφορά στην αρνητική ανταπόκριση του Ερασιτέχνη σχετικά με τη συνεκμετάλλευση του τμήματος Υποδομών (μοντέλο που έχει υιοθετήσει όλη η «πολιτισμένη» μπασκετικά Ευρώπη), ήθελε απλά να αναδείξει το γεγονός, ότι έχουμε βρει όλες τις πόρτες κλειστές, ακόμα και αυτές που βρίσκονται μέσα στο «σπίτι» μας. Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε διάθεση καταλογισμού ευθυνών ούτε προσπάθεια μετάθεσης τους. Είναι απορίας άξιο, γιατί άραγε αισθάνονται έτσι στον Ερασιτέχνη. Τους προτρέπουμε να ξαναδιαβάσουν την ανακοίνωσή μας.

Είναι ιδιαίτερα βαρετό, εξαιρετικά κουραστικό και σίγουρα αναποτελεσματικό να ακούμε συνεχώς για επιμερισμούς ευθυνών. Αρκετά πια με την ανέξοδη και την εκ του ασφαλούς κριτική που είναι το μόνο είδος εν αφθονία τον τελευταίο χρόνο. Λύσεις για το μέλλον έχει κάποιος να προτείνει; Εάν, σε αυτή τη δύσκολη για το σύλλογο καμπή, δεν μπορεί κάποιος να συνεισφέρει κάπως για το μέλλον, η σωστή στάση απέναντι στον Πανιώνιο θα ήταν η από μέρους του σιωπή. Υπ’αυτήν την έννοια, δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τη χρησιμότητα της ανακοίνωσης του Ερασιτέχνη.

Τέλος, σχετικά με την παραχώρηση του αθλητή Μωραϊτη, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής. Καταρχήν, θέλουμε να ευχηθούμε σε ένα σπάνιου χαρακτήρα παιδί και σε ένα εξαιρετικό αθλητή κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας και της ζωής του. Στην οικογένεια του Δημήτρη, που έχει αναμφισβήτητα συμβάλει περισσότερο από κάθε άλλο τόσο στη διαπαιδαγώγηση όσο και την αθλητική εξέλιξη του, ευχόμαστε να τον καμαρώνουν διαρκώς όλο και ψηλότερα.

Όσον αφορά στα οφέλη από την εν λόγω παραχώρηση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του Πανιωνίου το έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιτυγχάνοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον Ερασιτέχνη. Το γεγονός ότι αγνοηθήκαμε πλήρως στη διαδικασία αυτή το θεωρούμε εντελώς «συμπτωματικό». Υπενθυμίζουμε όμως, ότι ο εν λόγω αθλητής αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ομάδας, μιας ομάδας η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή σας, εμφανίζει «αδικαιολόγητη στασιμότητα» στην οργάνωσή της. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…».