O πρόεδρος του Λαυρίου, Κώστας Αθανασόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" με τους Γιάννη Σταυρουλάκη, Νότη Ψιλόπουλο για την προοπτική συμμετοχής της ομάδας στην Basket League.

Αναλυτικά:

Για το Λαύριο και αν η ομάδα προτίθεται να αγωνιστεί αντί του ΚΑΟΔ στην Basket League: "Εμείς είμαστε ομάδα της Α2, εκεί έχουμε δηλώσει συμμετοχή και γι' αυτό το πρωτάθλημα προετοιμαζόμαστε. Από εκεί και πέρα, αν αποχωρήσει ο ΚΑΟΔ και τεθεί ζήτημα από τον ΕΣΑΚΕ εμείς θα δηλώσουμε συμμετοχή στην Basket League. Θέλουμε να αγωνιστούμε στην μεγάλη κατηγορία. Είναι ένα όνειρο για εμάς. Κάνουμε, μάλιστα, κάποιες διορθώσεις στο γήπεδο και κάποιες κινήσεις για την σύσταση ΚΑΕ, ώστε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Θεωρούμε όμως ότι δεν είναι ηθικό να ρωτήσουμε τους ανθρώπους αν θα κατέβουν ή όχι. Αφήνουμε να λύσουν εκείνοι το πρόβλημα τους. Δεν θέλουμε να εκτεθούμε και να χαλάσουμε το καλό μας όνομα. Να μας πουν που θα παίξουμε, αλλά όχι την τελευταία στιγμή. Να έχουμε ένα χρονικό περιθώριο για να κάνουμε τις κινήσεις μας. Η πόλη ενδιαφέρεται, ο κόσμος θέλει ν' αγοράσει εισιτήρια διαρκείας και ρωτάει αν θα παίξουμε στην Α1. Η τοπική κοινωνία είναι δίπλα μας όπως και ο δήμος του Λαυρίου”.

Για το ρόστερ της ομάδας και την προετοιμασία: "Έχουμε κοιτάξει κάποιους ξένους παίκτες, με τους Έλληνες έχουμε κλείσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στον προπονητή μας τον Χρήστο Σερέλη που είναι δικό μας παιδί και κάνει πολύ καλή δουλειά. Όσο περνούν οι μέρες εμείς προσαρμοζόμαστε για να παίξουμε στην Α2. Αν μας μας πουν να παίξουμε στην Α1, θα πρέπει να μας δώσουν κάποια πίστωση χρόνου και όχι να μας ενημερώσουν την τελευταία στιγμή. Από κει και πέρα η φετινή Α2 θα είναι πολύ δυνατή καθώς θα παίξουν εξαιρετικοί παίκτες και θα γίνει μεγάλη μάχη. Είναι όνειρο να παίξουμε στην Α1, είμαστε ένα υγιές σωματείο και προσπαθούμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στο χώρο”.