Μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση της απόκτησης του Αναστάσιου Σπυρόπουλου ο Δούκας επισημοποίησε και την επιστροφή του Παναγιώτη Φιλιππάκου που θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της ομάδας έπειτα από δύο σεζόν σε Ψυχικό και Κόροιβο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως, εκ νέου παίκτης του Α.Σ.Ε.Δ., ο Παναγιώτης Φιλιππάκος τόνισε πως «χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στην ομάδα η οποία είναι πολύ οργανωμένη και έχει υψηλούς στόχους. Χαίρομαι που ανήκω και πάλι στην οικογένεια του Δούκα, έχω γύρω μου ανθρώπους που ξέρω, που με αγαπάνε, που τους αγαπάω και όλοι μαζί δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, ουσιαστικά θα είναι μια «μικρή” Α1 και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των playoffs και των play out. Εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, με εξαιρετικούς παίκτες και πιστεύω πως και με την δουλειά που γίνεται από τους προπονητές, θα τα πάμε πολύ καλά».

Ενώ η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει: «Το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου μας ανακοινώνει την απόκτηση-επιστροφή τουΠαναγιώτη Φιλιππάκου στον ΑΣΕΔ. Ο 21χρονος (9/4/1994) πάουερ φόργουορντ, ύψος 202 εκατοστών ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της ομάδας μας ενώ την περίοδο 2010-2011 πανηγύρισε την κατάκτηση του Αργυρού Μεταλλίου στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Παίδων. Ένα χρόνο αργότερα (2011-12) αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (Υπουργείου Παιδείας) με την φανέλα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ενώ αγωνίστηκε για δύο χρόνια και στην πρώτη ομάδα.

Την περίοδο 2013-14, δοκίμασε της δυνάμεις του στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας με τοΨυχικό και έναν χρόνο μετά, έκανε το άλμα στην καριέρα του αγωνιζόμενος, με τον Κόροιβο, στην Basket League. Με την ομάδα της Αμαλιάδας μέτρησε 14 εμφανίσεις με 0.4 πόντους και 0.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο».