Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, πλέον είναι και επίσημο. Οι διοικούντες τον )Πανιώνιο με επίσημο έγγραφό τους δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής στην Α2 ζητώντας να παίξουν στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, τη Β’ Εθνική.

Πλέον το πρωτάθλημα έχει «μείνει» με 14 ομάδες λόγω της ανόδου και του Λαυρίου στην Α1 και πλέον είναι άγνωστο αν θα συμπληρωθούν οι θέσεις.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Τα λόγια του Μαΐου δεν έγιναν πράξεις έως την 14η του Σεπτέμβρη και ως εκ τούτου, μπροστά στον κίνδυνο να εξαφανιστεί ο Πανιώνιος από τον μπασκετικό χάρτη, ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία συγκρότησης Επιτροπής Σωτηρίας, με σκοπό η ομάδα να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Οι δεσμεύσεις του Χάρη Σταμούλη, σύμφωνα με τις οποίες η ΚΑΕ Πανιώνιος θα ήταν σε θέση να μετάσχει -δίχως προβλήματα- στην Α2 Ανδρών, δεν έγιναν πραγματικότητα, η προθεσμία για την κατάθεση της φακέλου συμμετοχής στην Α2 παρήλθε και μολονότι η ΕΕΑ έδωσε παράταση (έως την ερχόμενη Πέμπτη 17/9), δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη που να επιτρέπει την αισιοδοξία πως έστω και αργά, θα βρεθεί βιώσιμη λύση»