Με τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, να αποδεικνύεται εξαιρετικός οικοδεσπότης και για μια ακόμη φορά να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τον Γ.Σ. Περιστερίου, παίρνοντας μάλιστα το πρώτο εισιτήριο διαρκείας, το μεσημέρι της Πέμπτης (24/9) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας στο Δημαρχείο της Πόλης.

Την εκδήλωση συντόνισε, με εξαιρετικό τρόπο, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ομάδας, Τζένη Γαλάνη, που αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, τους αντίστοιχους των ΜΜΕ, τον πρόεδρο του συλλόγου, Φίλιππο Κότση αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη της περιστεριώτικης οικογένειας, έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Περιστερίου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Από πολύ παλιά καμάρωνα και συνεχίζω να καμαρώνω που η πόλη μας έχει ως μπασκετικό εκπρόσωπο τον ΓΣΠ. Μια ομάδαμε μέταλλο νικητή, όπως και η πόλη, πρωταθλητές Ευρώπης και σπουδαίους αθλητές και ανθρώπους. Θέλω να καλωσορίσω τον Φίλιππο Κότση και τους συνεργάτες του και να ξεκαθαρίσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρόεδρος του συλλόγου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ιδρώσει τη φανέλα της ομάδας, έχει ήθος και ευπρέπεια όπως φυσικά και τα υπόλοιπα παιδιά .

Βλέποντας τον χάρτη της Α2, του τελευταίου δηλαδή σκαλοπατιού πριν την Α1, διαπιστώνω πως το Περιστέρι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας, μιας τεράστιας αθλητικής δεξαμενής. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά και είμαι σίγουρος ότι το Περιστέρι θα κοιτάει όλους τους αντιπάλους του στα μάτια» και συνέχισε: «Με την ευκαιρία θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι ακόμη. Τα κλειδιά του «Ανδρέας Παπανδρέου» θα τα πάρει ο ΓΣΠ. Θα έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου και θα είναι το σπίτι του, ο ναός του. Για την Δημοτική Αρχή αποτελεί στοίχημα η επιστροφή της ομάδας στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και θέλω να ζητήσω προσωπικά από τον Φίλιππο, οπότε θέλει τη βοήθεια μας, να μου τη ζητάει. Το τηλέφωνο του Δημάρχου είναι πάντα ανοικτό!».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρα ο Φίλιππος Κότσης, ο οποίος πρωτίστως τόνισε πως «δεν είμαι ο πρόεδρος αλλά ο Φίλιππος. Κανείς από όλους εμάς που αναλάβαμε αυτή την προσπάθεια δεν ζυγίζει περισσότερο από τον άλλον». Εν συνεχεία επεσήμανε πως: «Θέλω να πω πρώτα απ΄όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον Ανδρέα Παχατουρίδη αλλά και σε όλους ανθρώπους του Δήμου για την τεράστια βοήθεια που μας προσφέρουν. Ο Δήμαρχος έχει ανυπομονησία για να ανέβει η ομάδα στην Α1 όμως ο βασικός μας στόχος δεν είναι αυτός. Θέλουμε να ανέβουμε στην Α1 όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι από κάθε άποψη. Οι βασικοί μας στόχοι είναι να στήσουμε ξανά οργανωτικά τον σύλλογο, να οργανώσουμε καλύτερα τα τμήματα υποδομής και να κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στον φίλαθλο κόσμο. Σε ότι αφορά στο κομμάτι των υποδομών, αξιοποιώντας τα Κλειστά Γυμναστήρια της Πόλης μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες Ακαδημίες Μπάσκετ της Ευρώπης! Να δημιουργήσουμε μια Σχολή Μπάσκετ που θα μυήσει τα παιδιά στο δια βίου αθλητισμό και θα τους δώσει μαθήματα ζωής. Αναφορικά στο κομμάτι του «Αν.Παπανδρέου» στόχος μας ήταν να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να δώσουμε το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν εκεί. Δυστυχώς δεν θα τα καταφέρουμε όμως ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε ολοκληρώσει τα βασικά έργα και η ομάδα θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΓΣΠ, Κώστας Παπαμάρκος αφού ευχαρίστησε τους παίκτες της περσινής ομάδας για την προσφορά τους, δήλωσε: «Από τις 17 Αυγούστου δουλεύουμε πολύ σκληρά ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στην έναρξη της σεζόν. Ξέρω ότι το κοινό του Περιστερίου είναι απαιτητικό και υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε με τις νίκες αλλά και τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε να τον φέρουμε στο γήπεδο».

Τους παίκτες του ΓΣΠ, εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Αλέκος Πέτρουλάς που ήταν ξεκάθαρος: «Η προσπάθεια επανεκκίνησης του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα είναι πρωτόγνωρη και ειδικά στο κομμάτι των υποδομών είναι σπουδαία. Τα προηγούμενα χρόνια οι φίλαθλοι μου έκαναν παράπονα επειδή στην ομάδα δεν έπαιζαν Περιστεριώτες. Φέτος είμαστε ήδη τέσσερις και άλλα τέσσερα παιδιά που ανήκουν στην εφηβική ομάδα. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Γιώργος Πανταζόπουλος, παρουσίασε τους παίκτες, τους προπονητές αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ενώ ακολούθως οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ’ιδίαν με τους «κυανοκίτρινους».