Μετά από προσπάθεια δύο μηνών και υπό πέπλο πλήρους μυστικότητας, ο Ηρακλής έκλεισε το «τριάρι» που θα κάνει τη διαφορά στην πεντάδα του. Οριστική συμφωνία με τον Δημήτρη Χείλαρη επί αθηναϊκού εδάφους…

Η φετινή ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή «φωνάζει» από μακριά ότι για να πετύχει τους υψηλούς στόχους, που επιδιώκει χρειάζεται μια ακόμη – σημαντικότατη – προσθήκη σε επίπεδο βασικής πεντάδας: ένα κλασικό τριάρι, που θα ανακουφίζει με το μακρινό σουτ τους υπόλοιπους σκόρερ και θα προσθέτει με το ύψος του δύναμη και αποτελεσματικότητα στη front line.

Ο κατάλληλος παίκτης εντοπίστηκε από τις αρχές Αυγούστου και δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Χείλαρη, που αγωνίζεται με την ομάδα του Ρεθύμνου στην Α1. Ο 25χρονος φόργουορντ, με κλασικά προσόντα για τη θέση, με 2.03 ύψος, καλό μακρινό σουτ, ικανότητα να παίζει και με πλάτη ως «τεσσάρι» εκμεταλλευόμενος τη σωματοδομή του, αλλά, μολαταύτα, ταχύς και ευέλικτος, όπως απαιτεί ο βασικός ρόλος του, διακρίθηκε στις μικρότερες κατηγορίες και στις «μικρές» εθνικές ομάδες και «προήχθη» με το να γίνει παίκτης επιπέδου Α1.

Δελεαστική περίπτωση για οποιαδήποτε ομάδα, που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο σκληρό και ανταγωνιστικό – όπως αναμένεται – φετινό πρωτάθλημα της Α2, με τους ιθύνοντες του Ημίθεου να έρχονται σε συμφωνία με την ομάδα του Ρεθύμνου από τις αρχές του περασμένου μήνα για ετήσιο δανεισμό του Χείλαρη, με τους Κρητικούς να μην έχουν αποφασίσει να αποχωριστούν πλήρως το μεγάλο κεφάλαιο, που αποτελούσε για αυτούς ο Λεωνιδιώτης μπασκετμπολίστας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι αγωνιζόμενος στην Α1 και υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία του ο Δημήτρης Χείλαρης, απολάμβανε σημαντικών προνομίων, τα οποία θεωρούνταν ότι επρόκειτο να απολέσει αν μεταπηδούσε σε ομάδα της Α2, οδήγησε στην ματαίωση της μεταγραφής. Οι διοικούντες του Ηρακλή δεν το έβαλαν κάτω, γνωρίζοντας πόσο χρειάζεται ένα τέτοιου βεληνεκούς «τριάρι» στην προσπάθεια της ομάδας και με δύο μήνες καθυστέρηση κλείνουν την πολυπόθητη μεταγραφή.

Συγκεκριμένα, άνθρωπος των «κυανολεύκων» – υπό πλήρη μυστικότητα – βρέθηκε στην Αθήνα, όπου ο Δημήτρης Χείλαρης μετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ενόπλων, ήρθε σε επαφή με τον παίκτη και επιτελείς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με συντονισμένες ενέργειες διασφάλισε την εξακολούθηση των στρατιωτικών προνομίων του διεθνούς άσσου και, παράλληλα, εξασφάλισε το τελικό «ΟΚ» του 25χρονου φόργουορντ. Μάλιστα, πληροφορίες, που έρχονται από το Ρέθυμνο, κάνουν λόγο για επί τα βελτίω αλλαγή της αρχικής συμφωνίας με την κρητική ομάδα, καθώς ο Ηρακλής φέρεται να αποκτά με ελεύθερη μεταγραφή τον παίκτη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με την προσθήκη του Δημήτρη Χείλαρη ο Ηρακλής δημιουργεί μία αξιολογότατη βασική πεντάδα για τα δεδομένα της Α2, με Ντι Νούνο, Αποστολίδη, Χείλαρη, Γκιουλέκα, Δέσπο (ή Μπένα), με τον Στέφανο Πέρκο να βάζει στα πλάνα του περισσότερες επιλογές και όλα προδίδουν ότι, αν το «γαλάζιο» αγωνιστικό σχήμα ενισχυθεί με έναν επιπλέον έμπειρο ψηλό, θα έχουμε κάθε λόγο να μιλάμε για ένα σύνολο, που θα μπορεί να κοιτά κατάματα τους… «big spenders» της Κύμης, του Φάρου και του Προμηθέα, στη μεγάλη μάχη των υψηλών κλιμακίων της κατηγορίας…

*Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπογράψει ο Χείλαρης στον Ηρακλή, είναι να τερματίσει 5ος με την Εθνική Ενόπλων στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προκειμένου να αποκτήσει τα απαραίτητα μπόνους για να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία.

Πηγή: bluarena.gr