Η πορεία του Προμηθέα στην Α2 άρχισε νικηφόρα με την ομάδα της Πάτρας στην πρεμιέρα του στην κατηγορία να επικρατέι εντός έδρας του Πανερυθραϊκού.

Ο Άγγελος Τσάμης, που ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη του Προμηθέα σχολίασε μετά από την αναμέτρηση: «Η νίκη έχει μεγάλη σημασία γιατί ήταν πρεμιέρα και κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, γιατί ο Πανερυθραϊκός απέδειξε ότι είναι μια άκρως μαχητική ομάδα. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε σε ένα ακόμη παιχνίδι, όπως και στους αγώνες που δώσαμε για το Κύπελλο Ελλάδας. Προσωπικά, κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Λιβαδειάς και από Δευτέρα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Γιατράς: «Υπήρχε άγχος, αλλά πετύχαμε το στόχο μας»

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας Μάκης Γιατράς σχολίασε: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε να διαχειριστούμε την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες που δώσαμε στο Κύπελλο Ελλάδας, τον τραυματισμό του Φάνη Κουμπούρα, αλλά και την αποχώρηση του Γιάννη Ντιμπ. Στην ομάδα υπήρχε άγχος και αυτό είναι λογικό ως προς έναν βαθμό λόγω της πρεμιέρας, όμως τελικά πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να ξεκινήσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Τα καταφέραμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία επί σειρά ετών στο μπάσκετ και η οποία έχει πετύχει μια σταθερά ανοδική πορεία στον χώρο, αλλά και που διαθέτει, παράλληλα, μαχητικούς παίκτες στην σύνθεσή της. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στην συνέχεια του πρωταθλήματος και στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Λιβαδειάς».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο χειροκρότημα των πατρινών φιλάθλων προς τον Γιάννη Ντιμπ -που αποχώρησε από την ομάδα- κατά την επίσημη παρουσίαση του Προμηθέα πριν από το τζάμπολ: «Ηταν μια στιγμή που δείχνει το υψηλό επίπεδο της ομάδας μας και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον σύλλογο. Ο Γιάννης Ντιμπ ήταν ο ηγέτης μας στην Γ΄ Εθνική και ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες μας πέρσι στην Β΄ Εθνική. Η ομάδα δεν ξεχνάει τη μεγάλη προσφορά του και δεν ήταν τυχαίο που τον αποθέωσε και όλο το γήπεδο. Χωρίσαμε σαν φίλοι και τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε στον Προμηθέα».