Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής επέστρεψε στον Ηρακλή καθώς από το βράδυ του Σαββάτου αποτελεί και επίσημα τον νέο τεχνικό του «γηραιού»΄.

Ο «τίγρης», όπως άλλωστε είχε ενημερώσει στο BasketA2 ήταν ο βασικός στόχος των διοικούντων με το φλερτ να έχει αρχίσει ουσιαστικά από την περυσινή σεζόν.

Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν και ο πολύπειρος Αλεξανδρής θα αναλάβει να οδηγήσει τον φιλόδοξο φέτος Ηρακλή σε μία θέση στα πλέι οφ ανόδου. Θυμίζουμε πως η ομάδα έχει αρχίσει με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο ίδιος ο Αλεξανδρής έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας: «Ο βαθμός δυσκολίας πολύ μεγάλος.. Δεν το σκέφτηκα καθόλου όμως.. όταν σε καλεί ο Ηρακλής σε μια δύσκολη στιγμή δεν γυρίζεις ποτέ την πλάτη.. Ούτε σε φίλους που είμαστε κοντά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και γνωρίζω την προσπάθειά τους.. για μένα είναι καθήκον να προσπαθήσω με την βοήθεια κόσμου και διοίκησης να επαναφέρουμε την ομάδα στην Α1.. Χρειάζεται οργάνωση υπομονή και δουλειά..
Είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταφέρουμε.. και θα το κάνουμε!!».

H ανακοίνωση του Ηρακλή ανέφερε: «Το δ.σ της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή μας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.
Ο νέος μας προπονητής έχει δουλέψει σαν προπονητής στις ομάδες: ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, ΑΕΚ, Μαρούσι, Α.Ε Λάρισας 1964, Ολύμπια Λάρισας, Κολοσσό Ρόδου, Καβάλας, Απόλλων Πατρών, Ηράκλειο, Πανιώνιο.
Όσον αφορά σε εθνικό επίπεδο κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ιορδανίας. Σπουδαίοτερες στιγμές της καριέρας του νέου μας προπονητή είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001 με την ομάδα του Αμαρουσίου, και η κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ με την ομάδα του Άρη το 2003».