Σε μία πολύ σπουδαία κίνηση προχωρά ο Φάρος Κερατσινίου που στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (7/11) θα φιλοξενήσει στο κλειστό τα Best Buddies Greece. Το ελληνικό παράστημα του προγράμματος που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ.

Η σχετική ανακοίνωση των νεοφώτιστων αναφέρει
«Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Onefamilyonegoal» που θα ξεκινήσει ο Σύλλογός μας από τη φετινή χρονιά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσουμε στον αγώνα μας με τους Μαχητές Πευκών τα Best Buddies Greece. Πρόκειται για το παράρτημα του διεθνούς και εθελοντικού προγράμματος Best Buddies International, που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές (ΑμεΑ).


Στηρίζεται σε εθελοντές οι οποίοι αφιερώνουν προσωπικό χρόνο για την δημιουργία σχέσεων φιλίας «ένας προς έναν» με τα ΑμεΑ. Η φιλία,πολύτιμη σχέση –ειδικά για τα άτομα με αναπηρία- διευκολύνει την κοινωνική ένταξη μέσω της συμμετοχής σε καθημερινές δραστηριότητες και της συναναστροφής με ανθρώπους έξω από τον χώρο της αναπηρίας ή τον στενό οικογενειακό τους κύκλο.
Οι εθελοντές ,γίνονται οι ίδιοι πρότυπα κοινωνικής ευαισθησίας και συμπεριφοράς. Απολαμβάνουν την ικανοποίηση της προσφοράς τους ,που γίνεται άμεσα αισθητή από τους ίδιους ,το «φιλαράκι» τους ΑμεΑ και τον κοινωνικό περίγυρο. Η εθελοντική τους δράση συντελεί στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας, διαμορφώνοντας συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Ο Φάρος Κερατσινίου θα βρίσκεται κοντά και θα είναι αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες.
Ελάτε στο γήπεδο, παρακολουθείστε τον αγώνα και μάθετε περισσότερα για τα Best Buddies…
Ευαισθητοποιηθείτε και αφιερώστε λίγο από τον ελεύθερό σας χρόνο σε αυτά τα παιδιά.
Αξίζει!».