Το 2015 σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν, καθώς μετρά πλέον λίγα 24ωρα για να μας αποχαιρετήσει. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης θα έχει αναμφισβήτητα πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από αυτό, αφού ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την ομάδα μας, μέσα στην οποία καταφέραμε να φέρουμε την Κύμη στα σαλόνια της Α2. Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικούς σημαντικούς σταθμούς της χρονιάς που πέρασε.
Ο ΓΣ Κύμης αποχαιρέτησε το 2014 αγωνιζόμενος στον Νότιο Όμιλο της Β΄Εθνικής κατηγορίας, έχοντας μάλιστα 10 νίκες σε 11 αγωνιστικές, επίδοση που τον τοποθετούσε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου έκανε ....ποδαρικό στο 2015 κερδίζοντας εκτός έδρας τον Δούκα με σκορ 74-66. Ακολούθησε η εντός έδρας νίκη επί του Ηρακλείου, με την οποία ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος. Η Κύμη είχε καταφέρει να πετύχει 12 νίκες σε 13 ματς και βρισκόταν μόνη πρώτη στην βαθμολογία, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου διεξήχθη η 1η αγωνιστική του 2ου γύρου και ο Γυμναστικός όντας καταιγιστικός επιβλήθηκε εντός έδρας του Παπάγου με 104-61. Φτάσαμε αισίως λοιπόν στην 15η αγωνιστική, με τον ΓΣ Κύμης να εδραιώνεται για τα καλά στην 1η θέση της βαθμολογίας. Αυτό συνέβη γιατί η εκτός έδρας νίκη της Κύμης επί της Αγίας Παρασκευής με 93-68 συνοδεύτηκε και από ήττα του 2ου της βαθμολογίας Φάρου από τον Πανερυθραϊκό. Στις 8 Φεβρουαρίου οι επιβλητικές εμφανίσεις της Κύμης συνεχίστηκαν και αυτήν την φορά ήταν η σειρά του Φιλαθλητικού να παραδοθεί στην ορμή των πρωτοπόρων, που πήραν την νίκη με 87-58.
kimi kap 

Την επόμενη αγωνιστική ο Ιωνικός Νίκαιας μέσα στην έδρα του κατάφερε να βάλει ...δύσκολα στον Γυμναστικό, ο οποίος όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τις λύσεις για να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι και τελικά επικράτησε με 90-84. Ο Μάρτης μπήκε με μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη επί του Πανερυθραϊκού με 81-63 για την 18η αγωνιστική. Στην συνέχεια ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης αντιμετώπισε το εξαιρετικά σκληρό και μαχητικό Περιστέρι στο Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος» και έριξε ...νοκ άουτ τον αντίπαλο του κερδίζοντας με 80-63.
per kimi
Σειρά είχε η νίκη επί του ίκαρου Καλλιθέας με 103-76, που σε συνδιασμό με την ήττα του Φάρου από τον Χολαργό έφερνε την Κύμη μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο εφησυχασμός που προέκυψε από αυτά τα αποτελέσματα είναι η κυρίως αιτία για την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον Φάρο μέσα στο Κερατσίνι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μια ήττα όμως που δεν είχε περαιτέρω συνέπειες για την ομάδα μας. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα οι παίκτες του κόουτς Μπρατσιάκου έδειξαν καλά αντανακλαστικά και επέστρεψαν στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, επικρατώντας του Αμαρουσίου με 91-59 και παίρνοντας παράλληλα μια άτυπη «εκδίκηση» από τον αντίπαλο του για την ήττα στο ματς του 1ου γύρου.
Για την 23η αγωνιστική ο ΓΣ Κύμης είχε να πάει στον Χολαργό για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, με τους πρωτοπόρους να φεύγουν από την έδρα του αντιπάλου τους με ....λάφυρο την νίκη με 65-59, μετά από ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πλέον η ομάδα της Κύμης ήθελε 2 νίκες στα εναπομείναντα 3 ματς της για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α2. Η πρώτη από αυτές τις νίκες ήρθε απέναντι στον Αμύντα με σκορ 85-74, με όλους στην Κύμη να περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Δούκα για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α2
Η σπουδαία και ιστορική αυτή ημέρα ήρθε το Σάββατο 3 Μαΐου, με την Κύμη να νικά τον Δούκα με 84-71 και τους φιλάθλους να αποχαιρετούν την Β΄Εθνική φωνάζοντας όλοι μαζί ρυθμικά "Αντίο, αντίο, η Κύμη Α2"! Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν τυπική υπόθεση, με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης όμως να κάνει το καθήκον του και να παίρνει την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλείου με 101-72
panig

Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία στην Β΄Εθνική Κατηγορία, που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στην Α2, η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου άρχισε αμέσως τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Η πρώτη κίνηση της ήταν η ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας της με τον προπονητή Βασίλη Μπρατσιάκο, ο οποίος θα παρέμενε για 4η διαδοχική σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας. Στο προπονητικό τιμ παρέμεινε ο βοηθός προπονητή Νίκος Κότσιαρης, ενώ προστέθηκε ο βοηθός προπονητή Ισίδωρος Κουτσός, ο γυμναστής Δημήτρης Πασπαλάς και χρέη Γενικού Αρχηγού ανέλαβε ο μέχρι πρότινος αθλητής της ομάδας μας Μάρκος Κολώκας.
Ακολούθησε η μεταγραφική ενίσχυση του ΓΣ Κύμης, με τον Στάυρο Τουτζιαράκη να είναι ο πρώτος παίκτης που ανακοινώθηκε στις 30 Μαΐου. 10 ημέρες μετά, η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης καλωσόρισε στην "οικογένεια" του Γυμναστικού έναν ακόμα αθλητή, τον Γιάννη Ψαθά. Αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς στις 17 Ιουνίου ανακοινώθηκε η μεταγραφή του διεθνούς Λιθουανού Βάιντας Καρινιάουσκας, ενός παίκτη με σταθερή αγωνιστική παρουσία στην Ευρωλίγκα την προηγούμενη σεζόν. Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας ήταν η 4η μεταγραφική προσθήκη της Κύμης, με τις μεταγραφές να κλείνουν με την έλευση του Δημήτρη Αράπη.
Την Κυριακή 16 Αυγούστου μέσα σε ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης η πρώτη συγκέντρωση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ενόψει της παρθενικής του συμμετοχής στην Α2. Το παρόν έδωσε σύσσωμη η διοίκηση της ομάδας, το τεχνικό επιτελείο, καθώς και οι αθλητές που θα απαρτίζουν την φετινή αγωνιστική σεζόν το ρόστερ του Γυμναστικού. Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Αυγούστου τελέστηκε στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος» ο καθιερωμένος Αγιασμός της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και έγινε η 1η προπόνηση της σεζόν. Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Γιάννης Θεοδώρου, όλα τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο, οι παίκτες, καθώς και φίλαθλοι του Γυμναστικού.
Την Παρασκευή 28/8 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας για την σεζόν 2015/16, καθώς και η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος 2015/16. Παράλληλα, στα πλαίσια της κλήρωσης έγινε και η απονομή των κυπέλλων στους περσινούς πρωταθλητές. Για το Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης, πρωταθλητή 2014-15 στον 1ο όμιλο της Β΄Εθνικής, το κύπελλο και τα μετάλλια παρέλαβε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου.
Το επόμενο διάστημα η ομάδα του ΓΣ Κύμης έπεσε με τα μούτρα στην σκληρή δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμη για την πολύ δύσκολη σεζόν που ερχόταν. Σε αυτό το πλαίσιο έδωσε μια σειρά από φιλικά παιχνίδια, μεταξύ αυτών ένα διήμερο στις 5/6 Σεπτεμβρίου, που αποκαλύφτηκε στα μάτια των φιλάθλων του με δύο πολύ δυνατά ματς απέναντι στην Κηφισιά.
Ο πρώτος σημαντικός σταθμός ήταν το παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδος με τον Προμηθέα Πατρών στις 23 Σεπτεμβρίου, μια ιστορική στιγμή για την Κύμη που έπαιρνε πρώτη φορά μέρος σε αυτόν τον θεσμό. Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ηττήθηκε με σκορ 62-64 και αποχαιρέτησε πρόωρα το Κύπελλο.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου είχαμε πρεμιέρα στην Α2 με την Κύμη να παρουσιάζεται απολύτως έτοιμη και πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση κατάφερε να πάρει την νίκη με 69-54 μέσα στην έδρα των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Στις 10 Οκτωβρίου ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης συμπλήρωσε 5 χρόνια από την επανίδρυση του και το γιόρτασε κερδίζοντας τον Φίλιππο Βέροιας για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος με σκορ 81-53. Την επόμενη εβδομάδα ακολούθησε ένα πολύ σημαντικό «διπλό» με 75-84 επί της Δόξας Λευκάδας.
Ήταν η σειρά του Δούκα να παραδοθεί στην ανωτερότητα της ομάδας της Κύμης, που κέρδισε με 79-60 και έφτασε στις 4 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Α2. Επόμενος αντίπαλος το Περιστέρι, το Σάββατο 31/10 σε ένα εκ προοιμίου δύσκολο ματς που θα διεξαγόταν σε μια σκληρή έδρα, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων, τους θρυλικούς "fentagin", να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα. Παρά τις ατυχίες με τους τραυματισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλο, ο ψυχωμένος Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης κατάφερε να κερδίσει με 59-57. Εξίσου δύσκολη, αλλά και πολύ σημαντική ήταν η νίκη της επόμενης αγωνιστικής επί του Ψυχικού με 72-67.
Την 7η αγωνιστική η ομάδα μας είχε ρεπό, οπότε είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ηρακλή. Αυτό ήταν το πρώτο ματς της ομάδας μας που θα μεταδιδόταν σε απευθείας μετάδοση από την Δημόσια Τηλεόραση και παρά τις δυσκολίες ο Γυμναστικός κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο, επικρατώντας με 80-72. Σειρά είχε η μετάβαση μας στην Χαλκιδική, όπου αντιμετωπίσαμε για την 9η αγωνιστική το Πευκοχώρι, με την ομάδα μας να φεύγει έχοντας στις αποσκευές της την νίκη με 73-65.
Η 10 αγωνιστική έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού μετά από μια κακή εμφάνιση ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ηττήθηκε εκτός έδρας στην παράταση από τον Πανερυθραϊκό με 83-78. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στην Α2 και μόλις η 2η μέσα στο 2015! Στις 19 Δεκεμβρίου η ομάδα της Κύμης αποχαιρέτησε ιδανικά την χρονιά που φεύγει, καθώς στο τελευταίο ματς επικράτησε εντός έδρας της Λιβαδειάς με σκορ 92-72. Με αυτή την νίκη παρέμεινε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 19 βαθμούς και 9 νίκες σε 10 παιχνίδια.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το 2015 ήταν μια απολύτως επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα μας, που μας χάρισε πολλές ευχάριστες στιγμές. Ευχόμαστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν και το 2016, με την άνοδο μας στην Α1 να είναι ο απώτερος στόχος και το επιστέγασμα αυτών των επιτυχιών. Υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο!

Πηγή: gskimis.gr