Τα... χρειάστηκαν οι παίκτες του Ατρόμητου, της μπασκετικής ΑΕΚ και του Φάρου Κερατσινίου στην πτήση Θεσσαλονίκη-Αθήνα! "Πτήση θανάτου", "τρέμουμε ακόμα" μερικές από τις ατάκες τους!

Η πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για τις 23.50 το βράδυ του Σαββάτου, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών μετατέθηκε για τις 00.20 κι ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε ματαιωθεί πτήση της Ryanair η οποία θα μετέφερε και την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ηλιούπολης.

Η επιβίβαση έγινε κανονικά και παρά την σιωπηλή ανησυχία των επιβατών επικρατούσε και η σχετική πλάκα στο αεροδρόμιο Μακεδονία με πηγαδάκια ανάμεσα σε παίκτες των τριών ομάδων (Ατρόμητου, ΑΕΚ, Φάρου). Την ίδια ώρα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ηλιούπολης περίμενε ναυλωμένο από την εταιρεία λεωφορείο για μεταμεσονύκτια επιστροφή στην Αθήνα.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα όμως έγινε γνωστό πως η πτήση της Aegean επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη καθώς δεν ήταν εφικτή η προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Την ώρα της προσπάθειας για προσγείωση ήταν τόσο έντονες οι αναταράξεις που αρκετοί επιβάτες ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ επικράτησαν στιγμές πανικού από τον θόρυβο λόγω αέρα και το κούνημα του αεροσκάφους.

Παρά την προσπάθεια του πιλότου δεν ήταν δυνατή η προσγείωση με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας είπαν πως ο καιρός βελτιώθηκε και πως θα γινόταν κι άλλη προσπάθεια μετάβασης στην Αθήνα αλλά η ομάδα του Ατρόμητου κατέβηκε από το αεροπλάνο με σκοπό να διανυκτερεύσει στην συμπρωτεύουσα (στις 4 το πρωί μπήκαν στο ξενοδοχείο) και να επιστρέψει την Κυριακή με λεωφορείο. Παίκτες του Φάρου θα προτιμούσαν την ασφάλεια του τρένου.

Πηγή: novasports.gr