Μπορεί ο Προμηθέας να μην είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις προχθές (τα τερτίπιτα του προγράμματος της φετινής Α2 Εθνικής βλέπετε...) και μπορεί επίσης η ομάδα του Μάκη Γιατρά να ακύρωσε το φιλικό παιχνίδι με τη Δόξα στη Λευκάδα λόγω των πολλών τραυματισμών και απουσιών, ωστόσο το μυαλό όλων στις τάξεις του πατρινού συλλόγου είναι στραμμένο και επικεντρωμένο στον προσεχή αγώνα με το Παγκράτι στο Μετς.

Αυτό θα είναι το πρώτο από μια σειρά τριών κρίσιμων παιχνιδιών, τα οποία θα κρίνουν πολλά πράγματα τόσο για το τελικό πλασάρισμα του Προμηθέα στην κανονική διάρκεια της Α2 Εθνικής, όσο ενδεχομένως και για τις νίκες και τις διασταυρώσεις στα πλέι-οφ. Αν οι «Προμηθείς» αποδράσουν από το Μετς με το «διπλό», στην συνέχεια θα αντιμετωπίσουν με άλλη ψυχολογία τόσο τον Εθνικό στην Πάτρα (με στόχο το 1-1 νίκες), όσο και τον πρωτοπόρο και φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας, Φάρο στο Κερατσίνι (σε ένα παιχνίδι όπου όλα μπορούν να συμβούν...).

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο προέχει η νίκη το Σάββατο (5μ.μ.) στο Παγκράτι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Νίκος Πέττας. «Η πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα το Παγκράτι δείχνει ότι είναι μια δεμένη και πολύ επικίνδυνη ομάδα. Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει το γεγονός ότι θα παίξουμε στο Μετς κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας του αντιπάλου μας», τόνισε ο γκαρντ-φόργουορντ του Προμηθέα και πρόσθεσε: «Το Παγκράτι έχει κάνει μέχρι τώρα μεγάλες νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ διαθέτει και πολλούς έμπειρους παίκτες, αλλά και έναν πολύ καλό προπονητή (σ. Ντίνος Καλαμπάκος). Ο αντίπαλός μας, διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στα πλέι-οφ της Α2 και αν συνεχίσει αυτήν την πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν αποκλείεται να τα καταφέρει. Ενας λόγος παραπάνω, λοιπόν, για να είμαστε εμείς προσεχτικοί και αποφασισμένοι. Μπορεί να ακούγεται λίγο κλισέ, όμως θα επαναλάβω και εγώ αυτό που λένε όλοι στον Προμηθέα: Απομένουν 12 τελικοί. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε παιχνίδια. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη σε όλους τους αγώνες μας μέχρι το τέλος».

Πηγή: pelop.gr