Ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του διανύει ο Φώτης Βασιλόπουλος με την φανέλα του Εθνικού Πειραιά στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.

Ο 30χρονος γκαρντ είναι τρίτος σκόρερ (με 266 πόντους) και πρώτος στις ασίστ (114 συνολικά) στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Η ομάδα του βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και η… όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά όσον αφορά την διεκδίκηση της ανόδου στην BasketLeague.

Ο Φώτης Βασιλόπουλος μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για όσα έχει πετύχει ως τώρα με τον Εθνικό Πειραιά σε ατομικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο.

- Φώτη, ο Εθνικός προχωράει κοιτάζοντας για τα καλά προς την Α1…

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρος στόχος στην αρχή της σεζόν. Δημιουργήθηκε η ομάδα με κόπο και μεράκι από τον ιδιοκτήτη Βασίλη Δέρβο, με στόχο να δουλεύει καθημερινά και κάθε Σάββατο να παλεύει το κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε περάσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, η ομάδα έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες, έχει χάσει κάποια ματς στις λεπτομέρειες εκτός έδρας και κάθε μέρα προσπαθεί για το καλύτερο με στόχο πλέον ξεκάθαρα να μπει στα πλέι οφ».

- Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας;

«Υπάρχει μια εμπιστοσύνη μεταξύ του προπονητή και των παικτών, τελειώνουμε τα παιχνίδια πολύ συγκεντρωμένοι και με περισσότερες δυνάμεις από τους αντιπάλους μας, γι’ αυτό και αρκετά ματς έχουν κριθεί στα τελευταία τρία λεπτά. Έχουμε όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης και κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει. Είναι ένα πρωτάθλημα που μαζί με τα πλέι οφ θα τελειώσει στα μέσα Ιουνίου».

- Μετά την Ευρώπη Πευκοχωρίου, ακολουθεί ο Φάρος στην έδρα σας…

«Ο Φάρος είναι μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες με μεγάλη εμπειρία οι οποίοι έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Εμείς προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι και για μια σειρά αγώνων που ακολουθεί. Ούτε μια νίκη θα μας φέρει το πρωτάθλημα, ούτε μια ήττα θα μας βγάλει εκτός στόχου».

- Είσαι τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α2 και πρώτος στις ασίστ. Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι μοίρασες 12.

«Αισθάνομαι καλά στην ομάδα. Για όλα αυτά που έχω κάνει ως τώρα το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους συμπαίκτες μου που μου κάνουν εύκολη την ζωή αξιοποιώντας τους και όποτε χρειαστεί έχω τραβήξει κι εγώ το σκορ. Φαντάζομαι αυτή την συνέντευξη την δίνω επειδή ο Εθνικός είναι τρίτος στην βαθμολογία και όχι γιατί είμαι πρώτος στις ασίστ η τρίτος στο σκοράρισμα. Το βασικό είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά».

- Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς;

«Αυτή τη στιγμή που έχουμε διανύσει την μισή και πλέον διαδρομή πηγαίνουμε καλά θα ήθελα στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πάει ακόμη καλύτερα και να έχουμε πετύχει τον στόχο μας».

- Έχεις αγωνιστεί και στην Α1, αλλά φέτος φαίνεται να απολαμβάνεις το μπάσκετ…

«Παίζω μπάσκετ για να το ευχαριστιέμαι! Έχω πάρει κάποιες αποφάσεις τα τελευταία χρόνια οι οποίες δεν με βρίσκουν σύμφωνο με το πώς λειτουργεί η Α1, γι’ αυτό και είμαι στην Α2 και είμαι καλά».

- Τι είναι αυτό που δε ενοχλεί περισσότερο στην Α1;

«Ένα κομμάτι είναι το οικονομικό. Η αφερεγγυότητα που υπάρχει και σίγουρα επηρεάζει και την ομάδα καθώς αναγκάζεσαι να κάνεις με διαφορετικούς συμπαίκτες προπόνηση κάθε εβδομάδα! Από την άλλη καμία ομάδα από τις έξι πρώτες της Α2 κατηγορίας με την προσθήκη δυο ξένων παικτών δεν έχει να ζηλέψει κάτι από εκείνες που βρίσκονται από την 4-5η θέση και κάτω στην Α1. Το απέδειξε ο Φάρος που απέκλεισε πέντε ομάδες στο κύπελλο με τελευταία τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο, όταν ήδη αγωνίζονταν και στο Eurocup».

- Σκέφτεσαι τον εαυτό σου να επιστρέφει με τον Εθνικό στην Α1;

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας στόχος, μια υπόσχεση όταν υπέγραψα στον Εθνικό. Όσο περνάει ο καιρός και κερδίζουμε, είμαστε κοντά στο να υλοποιήσουμε αυτό τον στόχο, σ’ ένα πρωτάθλημα που είναι πολύ δύσκολο, ανταγωνιστικό και με ομάδες που διαθέτουν αθλητές με μεγάλες προσωπικότητες».