Η ήττα της Κύμης στο Ψυχικό άλλαξε και πάλι τα δεδομένα στην υπόθεση της ανόδου και των πλέι οφ με την αθηναϊκή ομάδα να μπαίνει στο... κλαμπ των ομάδων που κρίνουν μέχρι τώρα την κούρσα της κορυφής.

Αυτές οι ήττες που έχει κάνει η πρώτη τετράδα, από ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία, διαμορφώνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. Πέρα από τα μεταξύ τους αποτελέσματα, η πορεία του Φάρου, της Κύμης, του Εθνικού και του Προμηθέα σε μεγάλο βαθμό κρίνεται από αυτά τα στραβοπατήματα.

Ο Φάρος μέχρι τώρα έχει δύο τέτοιες απώλειες έχοντας χάσει μέχρι τώρα στην Ερυθραία και τη Λιβαδειά. Αντίστοιχα η Κύμη έχει αφήσει βαθμούς στην Ερυθραία και το Ψυχικό. Ο Εθνικός έχει χάσει από το Παγκράτι και από τη Λευκάδα, ενώ ο Προμηθέας είχε απώλειες από τη Λευκάδα, τον Ηρακλή και την Ερυθραία.

Μάλιστα, σε δεύτερο επίπεδο αυτές οι ήττες ενδεχομένως να αποδειχθούν ακόμα πιο «επικίνδυνες» μια και οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες και ειδικότερα η Λευκάδα, η Ερυθραία, το Παγκράτι και η Λιβαδειά, διεκδικούν και την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Και με τα αποτελέσματα από την κανονική περίοδο να μεταφέρονται κάποια από αυτές τις ήττες θα «μετρήσει» και στα πλέι οφ.

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα GOAL News στις 21/3/16)