Μηδαμινές χαρακτήρισε της πιθανότητες του Πευκοχωρίου για παραμονή στην κατηγορία ο Βασίλης Πλατής.Ο μακροβιότερος προπονητής της ομάδας μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου και αναφέρθηκε στην ήττα από τη Δόξα Λευκάδας η οποία «αποφασίστηκε από τους διαιτητές», αλλά και την πορεία τους τα τελευταία χρόνια από το τοπικό μέχρι και την Α2. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

-Πώς θα χαρακτήριζες το παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας;

«Ήταν για εμάς ένα δύσκολο παιχνίδι εξ αρχής. Προσπαθήσαμε μέσα από τις προπονήσεις να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τη διακοπή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήμασταν εκτός ρυθμού στο ξεκίνημα του αγώνα, πράγμα που μας στοίχισε. Υπήρχαν και κάποιες περίεργες καταστάσεις που επηρέασαν την ομάδα και μείναμε πολύ χαμηλά σε απόδοση. Παρ’ όλα αυτά, με τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών, καταφέραμε να παραμείνουμε στην διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό. Λυπάμαι που εν τέλει ένας διαιτητής αποφάσισε για το τελικό αποτέλεσμα».

-Ποιες είναι οι πιθανότητες για την Α2 και από τι εξαρτάται;

«Οι πιθανότητες είναι μηδαμινές και εξαρτάται όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Εξακολουθούμε να ψάχνουμε ένα θαύμα».

-Πώς αξιολογείς τη συνολική πορεία της ομάδας από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την Α2, μια και είσαι ο αρχιτέκτονας αυτής;

«Η ομάδα από το ξεκίνημα στο τοπικό πρωτάθλημα και σε όλη την πορεία της μέχρι την Α2 είχε σαν στόχο της να παίζει καλό μπάσκετ, να προσπαθούμε να αναδεικνύουμε νέους αθλητές και πάνω από όλα να είναι η ομάδα αξιοπρεπής σε όλα τα επίπεδα και νομίζω ότι τα καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι τώρα η ομάδα παίζει «καθαρό» μπάσκετ και ειδικά στις μικρές ηλικίες γίνεται αξιόλογη δουλειά και με το δικό της γήπεδο θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Εύχομαι, βέβαια, το ίδιο και για το ερασιτεχνικό μπάσκετ εν γένει με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».