O Φάρος έχασε την ευκαιρία την να κατακτήσει την απευθείας άνοδο στην Α1 μετά από την ήττα του στην Κύμη με την ομάδα του Κερατσινίου μάλιστα να συγχαίρει τους νικητές και να τους ευχαριστεί για τη φιλοξενία.

Ωστόσο πολλά ήταν τα παράπονα για τους διαιτητές και συγκεκριμένα για τον κ. Σταματόπουλο για τον οποίο ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Βαγγέλης Τσάπας με προσωπική του δήλωση κατηγορεί πως μεταξύ άλλων δεν είδε χτύπημα μπροσά στα μάτια του, του Μιλόσεβιτς στον Αγγελόπουλο.

Αναλυτικά: «Παραθέτω ένα δίλεπτο βίντεο από το χθεσινό παιχνίδι που μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ2 παρακολούθησε όλη η Ελλάδα, μόνο και μόνο για να εκτεθούν στα μάτια όλων καταστάσεις όπως αυτές που δημιούργησε ο κ. Σταματόπουλος.
Ξεκινάω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, με την παραδοχή ότι η ομάδα μας χθες εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο αγωνιστικό κομμάτι σε αντίθεση με την Κύμη που ήταν καλύτερη. Όμως στο μπάσκετ, το γεγονός ότι σ” ένα παιχνίδι για 30-35 λεπτά δεν είσαι καλός δεν σημαίνει ότι είσαι καταδικασμένος και ότι δε μπορείς να προσπαθήσεις ώστε να πάρεις τη νίκη. Δε σημαίνει ότι πρέπει να εμφανιστεί ένας διαιτητής ο οποίος θα σου απαγορεύσει να διεκδικήσεις τις πιθανότητες της ανατροπής έστω και στην κακή σου μέρα. Άλλωστε αυτό συνέβη την περασμένη εβδομαδα στο ματς της Κύμης με τον Εθνικό όπου η Κύμη βρέθηκε δέκα πόντους πίσω στο 35’00» κι όμως κέρδισε το παιχνίδι με τρίποντο στην λήξη. Κανείς δεν θυμάται στον πρωταθλητισμό την κακή ή μέτρια εμφάνιση των πρώτων λεπτών ενός αγώνα. Το ροζ φύλλο μετράει.
Το βίντεο λοιπόν δείχνει καθαρά την πρόθεση του κ. Σταματόπουλου να παρέμβει στον αγώνα καθώς την ώρα που η ομάδα μας μαζεύει τη διαφορά από τους δεκατρείς πόντους στους έξι μέσα σε δύο λεπτά, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν καταλογίζει οφθαλμοφανέστατο αντιαθλητικό φάουλ του Μιλόσεβιτς στον Αγγελόπουλο (φαίνεται καθαρά ότι τον χτυπάει στα γεννητικά όργανα). Επίσης, φαίνεται καθαρά ότι ο διαιτητής είναι μπροστά στη φάση. Πιο μπροστά δε γίνεται… Έτσι το ματς είναι στους έξι πόντους και πρέπει να δοθούν βολές κι η μπάλα δίκη μας από το πλάι. Ουσιαστικά το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή. Όμως ο κύριος Σταματόπουλος κάνει ότι δεν βλέπει τίποτα ενώ ο Αγγελόπουλος πέφτει μπροστά στα πόδια του. Θα δεχθώ ότι δεν είδε έναν άνθρωπο δύο μέτρα να σωριάζεται μπροστά του. Μπορώ να δεχθώ την ανικανότητά του. Όμως, δευτερόλεπτα μετά δείχνει το δόλο του. Το βίντεο δείχνει αμέσως μετά τη φάση αυτή ΟΛΟΚΑθΑΡΑ ότι εγώ δεν διαμαρτύρομαι σε κανέναν ούτε μιλάω κάπου. Έρχεται λοιπόν προβοκατόρικα σαν άλλος σερίφης Ροσκο και με αποβάλλει γνωρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αναστάτωση καθώς ήξερε ότι θα προκαλούσε «έκρηξη» η άδικη αυτή κίνησή του.
Ο κ. Παπαπέτρου ορθώς καταλογίζει μετά τεχνική ποινή. Κι έτσι ο αγώνας ξαναπάει στους δέκα πόντους κι ο κ. Σταματόπουλος αισθάνεται πάλι πιο άνετα. Είναι ηθικός αυτουργός όλης της κατάστασης που δημιουργήθηκε και δυστυχώς δεν μπορώ να πιστέψω την ανικανότητα γιατί τον προδίδει η δεύτερη φάση.
Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε είχα ζητήσει από την ΚΕΔ να οριστούν γι” αυτό το τόσο κρίσιμο παιχνίδι διεθνείς διαιτητές ώστε να αποφύγουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ο κ. Κορομηλάς μου απάντησε ότι οι διεθνείς διαιτητές δεν είναι πανάκεια . Ήταν μια ενδιαφέρουσα όπως εξελίχθηκε η κατάσταση απάντηση …
Επαναλαμβάνω οτι η γυναίκα του Καίσαρα εκτός του ότι πρέπει να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται και τίμια. Και σίγουρα το να … περνάς ένα Σαββατοκύριακο με την οικογένεια σου στην έδρα του αντίπαλου σ” ένα τόσο κρίσιμο και κομβικής σημασίας αγώνα δημιουργεί κάποια ερωτηματικά ακόμη και σε μυαλά όχι και τόσο νοσηρά.
Έρχονται τα Play offs, τα παιχνίδια θα είναι σκληρά και καλό θα είναι οι ομάδες να προστατευτούν από τέτοια φαινόμενα.

Με εκτίμηση, Βαγγέλης Τσάπας
Υ.Γ. Η φωτογραφία η οποία δείχνει ότι ο Μιλόσεβιτς χτυπάει τον Αγγελόπουλο και ο κ. Σταματόπουλος είναι μπροστά στη φάση…».