Παρότι τα ερωτηματικά είναι ακόμα πολλά αναφορικά με το μέλλον συγκεκριμένων ομάδων η σύνθεση της νέας Α2 έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α1, την Καβάλα και τον Αρκαδικό, το μεγάλο ερωτηματικό είναι οι Αρκάδες καθώς έχει αναπτυχθεί φημολογία γύρω από τη συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία, κάτι που ενισχύει και η στασιμότητα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η Basket League.

Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Προμηθέα αλλά για τον αντίθετο λόγο μιας και οι Πατρινοί αναμένεται να κληθούν να καλύψουν κενή θέση στην Α1 που αναμένεται να δημιουργήσει ντόμινο είτε με την «παραμονή» του Φάρου στην Α2 είτε με νέα ομάδα από τη Β' Εθνική.

Από εκεί πέρα, ο Χολαργός ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή στην Α2 παίρνοντας τη θέση, μέσω... απορρόφησης, της Λιβαδειάς. Για την πρώτη τους συμμετοχή τόσο ο Αίολος Αστακού όσο και ο Πανιώνιος, ομάδες που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Βέβαια ποτέ δε θα πρέπει να παραλείπουμε και το ενδεχόμενο της... έκπληξης από την Ομοσπονδία, όπως πέρυσι που αυξήθηκαν οι ομάδες -έστω και αν εκεί η «ευθύνη» δεν ήταν της ΕΟΚ.

Οι ομάδες της νέας Α2
Προμηθέας
Εθνικός
Παγκράτι
Δόξα Λευκάδας
Δούκας
Ψυχικό
Ηρακλής
Πεύκα
Αιόλος Αστακού
Πανιώνιος
Αμύντας
Αρκαδικός
Καβάλα
Χολαργός