Έπειτα από έξι χρόνια κοινής παρουσίας που συνοδεύτηκε αποκλειστικά και μόνο από επιτυχίες ο Ανδρέας Πολέμης αποχωρεί από τον πάγκο του Φάρου. Ο ίδιος με ένα μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο FB ανακοίνωσε την απόφασή του ενώ λίγο αργότερα ο Φάρος ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος τεχνικό του.

Ο Ανδρέας Πολέμης έγραψε: «Ολοκληρωνοντας με επιτυχια και το στοχο της φετινης χρονιας του Φαρου υπαρχουν πολλες στιγμες που θα μου μεινουν αξεχαστες απο την πορεια αυτης της ομαδας τα τελευταια 6 χρονια. Εχω να θυμαμαι ποσο ομορφα και ανιδιοτελως ξεκινησε απο το τοπικο πρωταθλημα της Β' ΕΣΚΑΝΑ και ποσο εντονα και με ενθουσιασμο κατεληξε στην Α1 Εθνικη κατηγορια. Μετα και την φετινη επιτυχια αισθανομαι οτι ο κυκλος αυτης της προσπαθειας εκλεισε για εμενα οριστικα. Ειναι μια συνειδητη αποφαση.

Αισθανομαι την αναγκη να ευχαριστησω πολλους. Πρωτα και κυρια την οικογενεια μου για την συμπαρασταση και την κατανοηση στις ατελειωτες ωρες απουσιας μου ολο αυτο το διαστημα.

Ευχαριστω ιδιαιτερα τον Βαγγελη Τσαπα και ολη τη διοικηση του Φαρου για την κατανοηση και στηριξη. Θελω να ευχαριστησω ολους τους συνεργατες μου που βρεθηκαν διπλα μου και με στηριξαν στην προσπαθεια μας με ατελειωτες ωρες δουλειας μεσα και εξω απο το γηπεδο κατα την διαρκεια αυτης της 6ετιας.

Ειμαι ευτυχης που γνωρισα τοσους αθλητες μεσα στο γηπεδο και τους ευχαριστω εναν εναν ξεχωριστα για τις στιγμες που ζησαμε απο τις ανοδους σε 5 κατηγοριες, τις κατακτησεις 3 κυπελλων Εσκανα μεχρι και την συμμετοχη μας στο φετινο κυπελλο Ελλαδος.Τελος ενα μεγαλο ευχαριστω στους φιλους μου που βρεθηκαν διπλα μου στις στιγμες αυτες και ενα ταπεινο ευχαριστω στον κοσμο του Κερατσινιου που με αγκαλιασε και με στηριξε ολο αυτο το διαστημα με την φωνη και την παρουσια του.

Ο Φαρος αναψε και ελαμψε και θα ειναι ενα μεγαλο κομματι απο την αθλητικη μου ζωη.
Σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ απο καρδιας».

Ενώ ο Φάρος στην ανακοίνωσή του σημείωσε: «Είναι δύσκολο για το Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Κερατσινίου να συντάξει μια τυπική ευχαριστήρια επιστολή για την αποχώρηση του προπονητή της ανδρικής μας ομάδας.

Ο Ανδρέας Πολέμης από τη θέση του προπονητή οδήγησε την ομάδα μας από τη Β’ τοπική κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ στα σαλόνια της Α1 κατακτώντας 3 κύπελλα της ΕΣΚΑΝΑ, 5 ανόδους, και συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο Ανδρέας είναι ταυτισμένος με την επίτευξη αυτού του θαύματος που συντελέστηκε στο Κερατσίνι.

Η ηγετική του φυσιογνωμία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους όσους συμμετείχαν σ” αυτή την προσπάθεια.

Σύσσωμη η οικογένεια του Φάρου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την αφοσίωση και την προσφορά του στον σύλλογο.

Δεν τον αποχαιρετούμε, διότι οι άρρηκτοι δεσμοί που αναπτύχθηκαν μεταξύ της ομάδας και του Ανδρέα Πολέμη, μας κάνουν βέβαιους ότι θα είναι δίπλα μας στην συνέχεια της προσπάθειας μας».