Παρελθόν από τον Εθνικό αποτελεί ο Βασίλης Δέρβος. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας όπως είχε προαναγγείλει, με το φινάλε της σεζόν, αποχωρεί από τα κοινά της ομάδας.

Το σχόλιο του για την φετινή σεζόν: «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Ήταν το δυσκολότερο πρωτάθλημα της Α2 τα τελευταία χρόνια. Πολύ καλές ομάδες με πολύ καλούς παίχτες που κατέβηκαν στην κατηγορία για να αγωνιστούν. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Για την συνέχεια δήλωσε: «Θέλω να ανακοινώσω την αποχώρηση μου από το τμήμα Μπάσκετ του Εθνικού μετά από έξι χρόνια. Ο κύκλος έκλεισε. Σαν χθες θυμάμαι που πριν έξι χρόνια η ομάδα ήταν στα τοπικά και με πορεία πρωταθλητισμού φτάσαμε στην Α2 διεκδικώντας την άνοδο μέχρι το τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Πρώτα από όλα τον Βασίλη Μερακλή και τον Μιχάλη Ματσατσίνη που με φέρανε στο τμήμα Μπάσκετ του Εθνικού, τον Δημήτρη Καραφαντή, τον Μάνο Παγώνη, τον Νίκο Σταφυλάκη τους υπόλοιπους συνεργάτες όπως επίσης όλα τα προπονητικά τιμ, όλους τους φυσιοθεραπευτές και τους αθλητές που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει εδώ».