Μια από τις πιο γεμάτες σεζόν ολοκληρώνεται στην Α2 με τους τελευταίους αγώνες μπαράζ σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Η Κύμη κάνοντας τη δική της επανάσταση έφτασε στην πρώτη θέση και στην άνοδο, ενώ με ενδιαφέρον ακολουθεί η δεύτερη θέση. Έτσι, όμως όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, θα υπάρχουν και άλλες διέξοδοι για την Basket League.

Γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης

Ο Προμηθέας Πάτρας δείχνει ότι θα είναι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην Α1, ενώ και από Θεσσαλονίκη ίσως υπάρχουν εκπλήξεις. Πευκοχώρι και Φίλιππος δεν τα κατάφεραν ο καθένας για τους δικούς λόγους, ενώ το Παγκράτι έκανε την υπέρβαση.

Η Δόξα Λευκάδας παρά τα χρήματα και τις υψηλές φιλοδοξίες δεν τα κατάφερε. Από εκεί και πέρα, φέτος, ήταν πολλοί οι παίκτες που από την Α1 βρέθηκαν στην Α2 με το αζημίωτο βέβαια. Και φυσικά από την αμέσως μικρότερη κατηγορία, έρχεται ο Αίολος Αστακού, αλλά και ο ιστορικός Πανιώνιος. Από την άλλη, Καβάλα και Αρκαδικός περιμένουν να δουν την επόμενη μέρα τους. Τα δεδομένα της κατηγορίας συγκεντρώνονται πιο πολύ στην Νότια Ελλάδα, ενώ και οι ομάδες της Λάρισας καραδοκούν.

Μόνο όμως κάποιοι δηλώσουν αδυναμία. Απουσιάζουν πλέον οι δυνατές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας με βάση την έλλειψη οικονομικών παραγόντων. Αυτή είναι και η κυριότερη αρνητική συνέπεια. Η γεωγραφική διασπορά των ομάδων, ειδικά μετά από την πτώση των δυο της Βέροιας και της Χαλκιδικής.

Το δεδομένο είναι ότι θα πρέπει να μπει επιτέλους ως προτεραιότητα ένα τηλεοπτικό κανάλι. Αυτό όμως θέλει οργάνωση και κυνήγι. Δε μπορεί να αφεθεί η τύχη αυτού του θέματος στις προθέσεις της ΕΟΚ. Και φυσικά θα πρέπει να έρθουν και χορηγίες. Και μην ξεχνάμε ότι φέτος μια ομάδα της Α2 ήταν φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Τι θα γίνει είναι λίγο πολύ αναμενόμενο, αλλά όσο ζεις ελπίζεις σε καλύτερες ημέρες.