Ο Βαγγέλης Τσάπας μίλησε χθες(14/6) στον sport fm για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και για την επόμενη μέρα που βρίσκει το Φάρο Κερατσινίου στην Α1 και για τα σενάρια μη συμμετοχής στη νέα κατηγορία.

Αρχικά δήλωσε:»Προτιμώ που πήγαμε στον τελικό Κυπέλλου και ανεβήκαμε ως δεύτεροι μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ παρά να ανεβαίναμε ως πρώτοι και να μην είχαμε παίξει στον τελικό Κυπέλλου».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Με τη συμμετοχή μας στον τελικό Κυπέλλου ζήσαμε και εμείς από την πλευρά μας το δικό μας «87. Η αναγνωρισιμότητα που πήραμε μέσω αυτού ήταν τεράστια. Έμαθε όλος ο κόσμος για το Φάρο Κερατσινίου».
«Εγώ προσωπικά μαζί με τον Ανδρέα(Πολέμη) έχουμε ματώσει για να φτάσει η ομάδα έως εδώ. Ο στόχος δεν ήταν τυχαίος. Βήμα βήμα, κάθε χρόνο κάναμε και μία υπέρβαση και φτάσαμε στο σημείο να είμαστε στην Α1. Η Α1 δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Είναι άκρως επαγγελματική. Εμείς θα κάνουμε ένα άνοιγμα στην πόλη και στους φορείς με τη βοήθεια του Προέδρου μας, κ. Πέτσα που μας βοηθάει από την αρχή της χρονιάς ώστε η ομάδα να κατέβει στην Α1 όσο πιο δυνατή γίνεται. Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Πάντως στο μυαλό μας είναι το πώς θα δυναμώσουμε αυτήν την προσπάθεια για να καταφέρει ο Φάρος να παίξει στην Α1 δυνατός», είπε για την επόμενη μέρα που βρίσκει την ομάδα μας στην Α1.

Τέλος, σχετικά με τα σενάρια μη συμμετοχής της ομάδας στην Α1 είπε: «Χθες διαψεύσαμε με ανακοίνωσή μας τα σενάρια αυτά και είπαμε ότι επειδή εγώ έχω κουραστεί να κάνω το «one man show» θέλω συμπαίκτες. Οπότα θα ψάξουμε για συμπαίκτες. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν σενάρια αποχώρησης της ομάδας. Είμαστε προσηλωμένοι στο πώς η ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα κατέβει να αγωνιστεί στην Α1. Εμένα μου αρέσουν τα νοικοκυρεμένα πράγματα και όχι τα αίολα βήματα. Όποια και αν είναι στο τέλος η απόφαση, εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας 1000%».