Ο Σωτήρης Μπιλλής αποτελεί έναν από τους ταλαντούχους νέους της γενιάς του στο μπάσκετ και πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η επιστροφή του στην «Πλατεία», όπου από τη νέα χρονιά θα φορέσει ξανά τη φανέλα του Πανιωνίου, μετά από έναν χρόνο απουσίας του.

Ο 20χρονος φόργουορντ, που «ανδρώθηκε» στον «Ιστορικό», μίλησε στο sport-fm.gr και ανέφερε πως «γύρισε στο "σπίτι" του», τόνισε ότι θέλει «συγκέντρωση» και «καρδιά» για να αγωνιστεί κάποιος στην Α2 και έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο που ήδη τον υποστηρίζει.

Μεταξύ άλλων μίλησε για:

Για την επιστροφή του στον Πανιώνιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα σε μια ομάδα, στην οποία ουσιαστικά εχώ μεγαλώσει εκεί. Ήμουν πόσα χρόνια στο σύλλογο και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή».

Για το τι είπε με τον πρόεδρο, Ίωνα Βαρουξάκη και τον προπονητή, Νίκο Οικονόμου: «Πρώτα από όλα, ο κ. Βαρουξάκης μου είπε ότι θα γυρίσω σε μια ομάδα που την ξέρω, που είναι το «σπίτι» μου, κι ότι θα έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής, ώστε να μπορώ να αναδειχτώ και να βοηθήσω και την ομάδα να ανέβει εκεί που της αξίζει. Και ο κόουτς Οικονόμου μου είπε περίπου τα ίδια πράγματα και ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και τον ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκε».

Για το χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα και αν αυτό τον αγχώνει: «Δε με αγχώνει. Απλά θα προσπαθήσω και μόνος μου να γίνομαι καλύτερος, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, ώστε να μπορώ να κερδίζω μόνος μου το χρόνο συμμετοχής και να βοηθάω και την ομάδα».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Πανιωνίου: «Από ότι έχω δει μέχρι στιγμής, η ομάδα είναι πολύ έμπειρη. Πιστεύω αυτά τα παιδιά θα βοηθήσουν κι εμάς τους πιο μικρούς, έτσι ώστε να καταλάβουμε σε τι κατηγορία είμαστε - γιατί η Α2 δεν είναι εύκολη - να ανεβάσουμε την ομάδα και να γίνουμε κι εμείς πιο καλοί».

Για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α2: «Είναι η πρώτη φορά που είμαι σε μικρή κατηγορία. Είχα ξεκινήσει, μετά το εφηβικό, κατευθείαν στην ανδρική ομάδα του Πανιωνίου. Έχω δει και από μόνος μου ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική κατηγορία η Α2. Έχει πάρα πολύ καλούς κι έμπειρους παίκτες. Είναι μια κατηγορία που θέλει συγκέντρωση και καρδιά για να παίξεις».

Αν νιώθει «πανθηράκι» μιας και βρίσκεται στον Πανιώνιο από τα τμήματα υποδομής: «Ναι, όντως νιώθω «πανθηράκι». Ο Πανιώνιος είναι το «σπίτι» μου, η δεύτερη οικογένειά μου κι είναι πολύ βασικό αυτό. Θα με βοηθήσει κι εμένα αυτό, για να βοηθήσω με τη σειρά μου την ομάδα. Και ήδη με στηρίζει και ο κόσμος, με αυτά που μου λέει, και με εμψυχώνει».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας: «Πιστεύω ότι θα είναι σε κάθε αγωνιστική στο γήπεδο και θα μας βοηθάει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είναι μπασκετικός ο κόσμος της Νέας Σμύρνης και τον ευχαριστώ πολύ για όλα όσα λένε και ακούγονται».

Πηγήsport-fm.gr