Σε νέα τροχιά μπαίνει φέτος ο Γυμναστικός. Η ομάδα με την οποία μεγάλωσαν γενιές Λαρισαίων στο μπάσκετ, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις τρικυμίες της περσινής σεζόν δηλώνει «παρών» στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, με γνώμονα την ιστορική της παρακαταθήκη, το μεγάλο όνομα και τη βαριά φανέλα. Τα σενάρια που ήθελαν τον Γυμναστικό να οδηγείται εκ νέου σε αδιέξοδο διαψεύστηκαν, χάρη στις προσπάθειες που ξεκίνησαν από τον Θανάση Μπουλιάκη, που θα είναι ο νέος προπονητής και απέδωσαν καρπούς με τη στήριξη του Κώστα Δασταυρίδη, ο οποίος αναλαμβάνει την προεδρεία του συλλόγου και παράλληλα την μεγάλη ευθύνη να οδηγήσει την ομάδα ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Πηγή: eleftheria.gr - Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ένα νέο εγχείρημα μόλις ξεκινά. Ένα εγχείρημα φιλόδοξο, όπως επισήμαναν στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες οι κ. Δασταυρίδης και Μπουλιάκης, με στόχο ο Γυμναστικός να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη και να χαρίσει ξανά μεγάλες στιγμές στους Λαρισαίους φίλους του μπάσκετ. Μέσα σ’ ένα πλάνο τριετίας, με αξιοπρέπεια, συνέπεια και πάνω απ’ όλα σεβασμό στην ιστορία της ομάδας και τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας τον οποίο οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν αρωγό σ’ αυτήν την προσπάθεια. Γιατί όπως επισήμαναν ο Γυμναστικός ανήκει στην πόλη και τους φιλάθλους του.

Η ομάδα επί της ουσίας αρχίζει από το μηδέν. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι μεταγραφικές κινήσεις, ενώ παράλληλα το Δ.Σ. θα πλαισιωθεί με νέα πρόσωπα, φιλόδοξα με διάθεση για δουλειά προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

«Αναλάβαμε την ομάδα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία γιατί είμαστε φιλόδοξοι και αισιόδοξοι σ’ αυτό που κάνουμε. Πίστεψα στον Θανάση και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Ήδη αρχίσαμε να οργανώνουμε την ομάδα, μιλάμε με τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν και τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε τις μεταγραφές μας. Πιστεύουμε μέχρι τις 15-20 του μηνός να έχουμε ολοκληρώσει την ομάδα από πλευράς διοίκησης και παικτών» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο νέος πρόεδρος του Γυμναστικού Κώστας Δασταυρίδης και πρόσθεσε:

«Η ομάδα κατάφερε να πάει στην Α2. Εκεί ανήκουμε, εκεί θα παίξουμε. Όλη η προετοιμασία είναι για την Α2 γεμάτη φιλοδοξίες. Θέλουμε αξιοπρέπεια και σεβασμό από τους αντιπάλους, θέλουμε την ολοκληρωμένη υποδομή για τον ΓΣΛ και από κει και μετά θα βάλουμε άλλους στόχους εν καιρώ. Η ομάδα θα είναι 12μελής, δηλαδή πλήρης απ’ όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να έχουμε το σεβασμό των αντιπάλων μας πάντα.

Σ’ αυτή τη φάση το μόνο που θέλουμε είναι να δεσμευτούμε στους συμπολίτες μας ότι εμείς θα συνεχίσουμε στην Α2 δυναμικά και έχουμε όλη την καλή διάθεση να οργανώσουμε το ΓΣΛ έτσι όπως τον ξέρουμε ιστορικά. Πιστεύουμε ότι το μπάσκετ μπορεί να προχωρήσει στη Λάρισα και με πολλές αξιώσεις. Όλη η προσπάθεια γίνεται από τον Θανάση, ο οποίος κατάφερε μόνος του να φτάσει σ’ αυτό το σημείο την ομάδα και πιστεύω ότι με τη φροντίδα όλων μας πλέον να προχωρήσουμε δυναμικά.

Γυρίζουμε σελίδα, δεν αλλάζουμε βιβλίο. Αυτό είναι το μπάσκετ της Λάρισας. Ο ΓΣΛ που ανήκει στη Λάρισα από το 1928. Είχε τις κακές του στιγμές με τις συγχωνεύσεις που έγιναν. Σήμερα είμαστε εμείς, μαζί με τους Λαρισαίους και προσπαθούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα έχουμε ολοκληρώσει και τις μεταγραφές με τις οποίες συζητάμε. Μιλάμε με πολλούς παίκτες. Ήδη είμαστε σε επαφές με έξι παίκτες, από αυτούς που διάλεξε ο Θανάσης και στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε να λέμε ποιος είναι δικός μας, ποιος θέλει να είναι με εμάς.

Έχουμε το δικαίωμα και των «ενδοκοινοτικών» μεταγραφών ας το πω έτσι. Επειδή πράγματι θέλουμε να αξιοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, όλες οι αρχικές θέσεις που θα καλύψουμε στην ομάδα, όσο φυσικά μπορούμε, θα είναι από ανθρώπους δικούς μας, της πόλης. Θέλουμε λοιπόν την πόλη μαζί μας.

Επαγγελματικά δραστηριοποιούμε στη Λάρισα και θα ζήσω σ’ αυτήν την πόλη. Μ’ ενδιαφέρει λοιπόν ο αθλητισμός. Πιστεύω ότι θα οργανώσουμε σωστά την ομάδα και δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει το προσωπικό όφελος.

Πέρα ότι ήμουν πάντα φίλαθλος, τον χώρο αυτό δεν τον ξέρω στα ιδιαίτερά του. Αυτό που έγινε πέρσι στον ΓΣΛ, έγινε πέρσι. Μπορούμε να λέμε μεγάλα λόγια αλλά εγώ μιλώ για αξιοπρέπεια. Αυτό θέλουμε. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που δείχνουμε. Μπορούν να σχολιάσουν τα πάντα αλλά για τον εαυτό τους. Δεν μπορούν να μιλούν με σκοπιμότητα.

Έχουμε την άνεση μέχρι και τον Μάρτη να κάνουμε μεταγραφές. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι δεν πάει καλά μπορούμε να το διορθώσουμε στην πορεία. Θα είμαστε οργανωμένοι απ’ όλες τις πλευρές. Θα γίνει ότι χρειάζεται για να προχωρήσουμε σωστά. Δεν θα μαλώσουμε με κανέναν» κατέληξε ο κ. Δασταυρίδης.

Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός Θανάσης Μπουλιάκης επισήμανε:

«Ξεκίνησε ένας αγώνας πριν από δυόμισι μήνες. Τον ξεκίνησα μόνος μου. Στην πορεία γίναμε δύο, μαζί με τον Γιώργο Γουμενόπουλο, τώρα είμαστε περισσότεροι και θα έχουμε συνέχεια. Το πρόβλημα ήταν η κακή γνώμη που έχει σχηματίσει ο κόσμος εξαιτίας των όσων έγιναν πέρσι. Γι αυτό λοιπόν εάν πω ότι ήταν απλά πολύ δύσκολο το να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια θα πω ψέματα. Το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε και η σκοπιμότητα από κάποιους ήταν το μεγάλο εμπόδιο. Εμείς λοιπόν μιλάμε για ένα νέο ξεκίνημα.

Συζήτησα μ’ έναν άνθρωπο (σ.σ. τον κ. Δασταυρίδη) και είδα ότι αυτό που θέλουμε, ο άνθρωπος αυτός θα το κάνει πραγματικότητα, για να είναι η ομάδα εκεί που πραγματικά αξίζει. Ο ΓΣΛ είναι στην Α2 και εκεί θα παίξουμε. Είναι δεδομένο αυτό. Σε αντίθεση με κάποιους που έλεγαν ότι θα παίξουμε στην Α2 γιατί δεν μπόρεσα να πουλήσω τη θέση στην Καστοριά, ή δεν πήρα πολλά λεφτά από ‘κει κ.ά. Έχω ακούσει πάρα πολλά από ανθρώπους που ξεκινάνε μια προσπάθεια με γνώμονα την ματαιοδοξία και την αφήνουν στη μέση και μαζί αφήνουν και τις ομάδες ξεκρέμαστες. Το θέμα δεν είναι τι έγινε πέρσι, πρόπερσι κλπ. Το θέμα είναι να δούμε τι γίνεται από δω και πέρα και πως αυτή η ομάδα θα έχει αύριο.

Πιστεύω αύριο να είμαστε 100-200, γιατί υπάρχει ένα brand name από πίσω που τραβάει τον κόσμο και αν βάλουμε πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπεια, γιατί αυτός είναι ο γνώμονας για μας, τα αποτελέσματα θα έρθουν, οι κατηγορίες θα έρθουν, η Ευρώπη θα έρθει και οι παίκτες θα έρθουν.

Βάζουμε τουλάχιστον ένα πλάνο τριετίας για να φτάσει η ομάδα εκεί που ήταν κάποτε. Δεν είμαστε εδώ σήμερα και αύριο δεν θα είμαστε. Η ιστορία επιστρέφει. Θα δούμε σε βάθος τριετίας τι μπορούμε να πετύχουμε. Και τότε θα καθίσουμε να δούμε, τι είχαμε πει τότε και που είμαστε τώρα. Αν πραγματικά κάναμε κάποια πράγματα σωστά ή εάν κάναμε κάτι λάθος.

Αγωνιστικά το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν ορισμένες ομάδες με πολύ μεγάλο μπάτζετ. Από κει και πέρα εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα αυτή. Θα εξαντλήσουμε την αγορά της Λάρισα, η οποία διαθέτει κάποια παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν, εάν φυσικά το θέλουν και οι ίδιοι, θα πάμε στην Πανελλήνια αγορά και γιατί όχι και εκτός συνόρων. Εάν χρειαστεί πραγματικά θα το κάνουμε» πρόσθεσε.