Ο Μιχάλης Γιαννακίδης, ο οποίος θα αποτελέσει τον «μπόμπερ» του Ηρακλή για τη νέα σεζόν, μίλησε στην Arena Press για τη νέα σεζόν και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά όλη την χρονιά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για άνοδο της ομάδας στην Α1.

-Μιχάλη, γιατί προτίμησες τον Ηρακλή;

«Πρόκειται για έναν ιστορικό σύλλογο, που πάντα έχει υψηλές βλέψεις. Και ειδικότερα από πέρσι όταν ανέλαβε την προεδρία ο κ. Δρακόπουλος, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με όραμα και θέληση να φέρει την ομάδα και πάλι στην Α1 και μπορεί να προσφέρει την σιγουριά που θέλει να έχει κάθε παίκτης. Επίσης το τεχνικό επιτελείο, έχει άριστες γνώσεις και ξέρει πώς να διαχειριστεί μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Γνωρίζομαι πολύ καλά με τον κόουτς Αλεξανδρή και σίγουρα και αυτό το στοιχείο μέτρησε πολύ για να έρθω στον Ηρακλή».

-Η ομάδα παρουσιάζει μεγάλη πληρότητα στα γκαρντ. Πως πιστεύεις θα δουλέψει αυτό;

«Έχουν γίνει σπουδαίες κινήσεις από τη διοίκηση, πολύ ποιοτικές. Με τον Καλαϊτζίδη γνωριζόμαστε πολύ καλά και για τον Τότσιο έχω ακούσει τα καλύτερα στον χώρο, ενώ η αξία του Γκαγκαλούδη είναι γνωστή. Ο κόουτς Αλεξανδρής είναι έμπειρος και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Ο καθένας θα έχει τον ρόλο του και προσωπικά θα κάνω ότι μου ζητηθεί, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό».

-Περιμένεις την στήριξη από τους φίλους του Ηρακλή;

«Ελπίζω και όλοι το θέλουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο. Σε αυτό φυσικά θα έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης αφού θα πρέπει να προσελκύσουμε τον κόσμο με τις εμφανίσεις μας και με τις νίκες. Έχω παίξει σε γεμάτο Ιβανώφειο ως αντίπαλος και γνωρίζω τη δυναμική του κόσμου του Ηρακλή. Με γεμάτο Ιβανώφειο δεν φοβόμαστε κανέναν!».

-Τι να περιμένουμε να δούμε φέτος στην Α2;

«Όπως πέρσι, έτσι και φέτος θα είναι ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα παίζεται η απευθείας άνοδος, η είσοδος στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Όσον αφορά την ομάδα μου, θέλουμε αρχικά να μπούμε στα πλέι οφ και έπειτα να διεκδικήσουμε την άνοδο. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πλήρη συγκέντρωση όλη τη σεζόν».

Ένα σχόλιο για το ενδεχόμενο της άμεσης ανόδου από τώρα στην Α1

«Μακάρι να συμβεί. Ξέρω πως η ομάδα, ο προπονητής και η διοίκηση είναι έτοιμοι για αυτό. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει Ηρακλής και ποια είναι η ιστορία του. Πρέπει να βρίσκεται στην Α1 και ακόμα αν δεν γίνει τώρα αυτό, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε εμείς».