Η παρουσία του Φώτη Βασιλόπουλου στο Ψυχικό απδείχθηκε βραχύβια, με τον έμεπειρο πλέι μέικερ να μην φορά τελικά τα κυανοκίτρινα, αλλά και να κατηφορίζει στα νότια της Αττικής καθώς επόμενο σταθμός στην καριέρα του θα είναι ο Φάρος Κερατσινίου!

Ο Γιάννης Τζήμας αποκτά ένα ακόμα εξαιρετικό γρανάζι στην περιφέρειά του όπου υπάρχουν ακόμα μεταξύ άλλων ο Νίκος Λιακόπουλος, ο Μάριος Μπατής.

Η ανακοίνωση της ομάδας: «Η Διοίκηση του Φάρου Κερατσινίου ανακοινώνει την απόκτηση του 30χρονου γκαρντ, Φώτη Βασιλόπουλου ο οποίος αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας.Ο παίκτης ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ομάδα του Ψυχικού, έπειτα από την επιθυμία του ίδιου και των διοικούντων του Φάρου αποδεσμεύτηκε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Ο Φώτης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1986 και έχει ύψος 1,87. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο όπου έπαιξε για δύο σεζόν (2002-04) στην Α1 κατηγορία, ενώ επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Χαλκίδα το 2004-05 η οποία αγωνίζονταν στην Α2 κατηγορία. Τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε ξανά με τον Πανιώνιο επιστρέφοντας εκ νέου στην Α1 κατηγορία. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά τον Πανιώνιο πήγε και πάλι στη Χαλκίδα την περίοδο 2007-08. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Α1 με τα χρώματα της ΑΕΚ. Τη σεζόν 2009-2010 αποτέλεσε μέλος της Δάφνης και της Α2 κατηγορίας. Το 2010-2011 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Παγκράτι, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο γύρισε στην ΑΕΚ, όντας ο αρχηγός της ομάδας στην Α2. Τις δύο επόμενες σεζόν έπαιξε και πάλι στο Παγκράτι και το 2014-2015 στον Πανελευσινιακό και την Α1. Πέρυσι (2015-2016) αποτέλεσε το βασικότέρο μέλος της ομάδας του Εθνικού».