Ξεκίνησε ουσιαστικά η δράση για το Πρωτάθλημα της Α2 με τα φιλικά και το Κύπελλο Ελλάδας ανεπίσημα, οπότε θα δούμε από ότι φαίνεται κάτι διαφορετικό φέτος. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το θέμα της wild card μένει να φανεί αν οι διεκδικητές της ανόδου στα χαρτιά θα αποδειχθούν ικανοί και στην πράξη. Στα πολύ θετικά της φετινής χρονιάς με όλες τις αλλαγές και το τρενάκι… των ανόδων και των αποφάσεων η επιστροφή της Λάρισας. ΑΕΛ και Γυμναστικός μπορούν με έξυπνη διαχείριση να ξαναβάλουν τη Θεσσαλία στο μπάσκετ. Οι θεσσαλικές ομάδες έχουν μάθει να είναι αυτοκαταστροφικές. Τα παραδείγματα πολλά, οπότε και τα Τρίκαλα θα ήταν και αυτά στην Α2.

Γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης

Ας βρουν πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα οι ομάδες μια κεντρική τηλεοπτική συμφωνία και μια καλή χορηγία. Τα ονόματα είναι πολλά. Ηρακλής, Πανιώνιος και άλλες ομάδες, όπως ο Αίολος και ο Αρκαδικός έχουν καλό όνομα στην αγορά. Θα πει κανείς κρίση. Ο Φάρος είναι μια διαφορετική περίπτωση, αλλά θα είναι φέτος πολύ δυνατός. Γενικά, η Α2 φέτος προβλέπεται πολύ ανταγωνιστική και το γεγονός ότι σχεδόν 6 ομάδες ήθελαν την wild card λέει πολλά. Πως θα καταλήξει το Πρωτάθλημα κανείς δεν ξέρει. Υπάρχουν καλές και κακές ομάδες, αλλά όλα θα φανούν στο παρκέ. Για την Καβάλα τα δεδομένα δε δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξα, αφού το υλικό είναι σχετικά μέτριο. Προτιμήθηκε χαμηλό μπάτζετ, αλλά αυτό ίσως και να μη λέει κάτι. Σοβαροί και μετρημένοι οι Μαχητές Δόξας Πεύκων θα αποτελέσουν σκληρό καρύδι.

Υπάρχουν ομάδες με δυνατά μπάτζετ για την κατηγορία. Και αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι από πίσω που μπορούν να τα εγγυηθούν. Και φυσικά δυνατά ονόματα προπονητικής. Αλεξανδρής και Τζήμας ανήκουν στην Α1, αλλά βάζουν τις βάσεις για κάτι διαφορετικό. Θέλει συνέπεια μια άνοδος, δεν είναι εύκολη υπόθεση. 16 ομάδες θα μονομαχήσουν για άνοδο και υποβιβασμό. Οι ομάδες της Αθήνας που δεν πηγαίνουν για άνοδο θα κρίνουν πολλά. Οσο για το Ηράκλειο, δίνει ακόμη μεγαλύτερη νότα στην ιδέα της αποκέντρωσης του μπάσκετ.

Η επιθυμία δείχνει καλούς οιωνούς για το φετινό Πρωτάθλημα. Και επειδή η Α2 είναι ο προθάλαμος της Basket League, ας υπάρξει μια σχετική συνέπεια στα βασικά για την υστεροφημία του αθλήματος. Και ας είναι ουσιαστικά η κατηγορία ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ. Καλή σεζόν με υγεία!