Η 5η αγωνιστική αποτελεί παρελθόν, αλλά ίσως θα έπρεπε να κάνουμε μία... στάση σε κάποιους αριθμούς. Ή ακόμη καλύτερα σε κάποιους παίκτες που εντυπωσίασαν μέσω των αριθμών.

Δύο από αυτούς τους παίκτες ήταν από τους βασικούς λόγους της νίκης του Ψυχικού στο Μετς, απέναντι στο Παγκράτι. Ο λόγος για τον Θωμά Νίκου και τον Βασίλη Μουράτο (φωτό). Ο πρώτος άφησε το παρκέ με ένα εντυπωσιακό τριπλ νταμπλ με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 12 ασίστ και έτσι για το... κερασάκι στην τούρτα, μέτρησε και 5 κλεψίματα. Ο Μουράτος δείχνει να εκμεταλλεύεται τον χρόνο που του δίνεται φέτος στο Ψυχικό, όπου έχει παραχωρηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, φτάνοντας στο νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ένα ιδιότυπο τριπλ νταμπλ κατέγραψε ο Άντι Μάζουρτσακ με 14 πόντους, 10 ασίστ, αλλά και 10 κερδισμένα φάουλ για την Καβάλα, στη νίκη της επί του Αμύντα.

Ο Αίολος Αστακού είχε δύο παίκτες που έφτασαν σε νταμπλ νταμπλ: Τον Παπαδιονυσίου με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Λυμπάρη με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στη Λάρισα οι δύο ομάδες είχαν από έναν παίκτη που έφτασε σε διψήφιο αριθμό σε πόντους και ριμπάουντ: ΟΣίγκουρντουρ Θορστέινσον της ΑΕΛ με 15π-10ρ και ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο του Δούκα με 11π-10ρ.

Πηγή: basket.gr