Τα περισσότερα κρας τεστ για τις ομάδες που βλέπουν την άνοδο ως λύτρωση και στόχο δεν είναι τα ντέρμπι. Είναι τα παιχνίδια, που δείχνουν παγίδες και η επιτυχία δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

Γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης


Ο Πανιώνιος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την απευθείας θέση που οδηγεί στα μεγάλα σαλόνια, αλλά δεν έχει τσεκάρει ακόμη την πρώτη θέση. Ο Ηρακλής του Βαγγέλη Αλεξανδρή και ο Δούκας του Γιάννη Τζήμα θα «πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι» τους. Και έρχονται από πίσω Φάρος και Εθνικός. Ο Απρίλιος θα κρίνει τα πάντα. Και σε κορυφή και σε ουρά. Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος τελειώνει τον Μάη, αλλά μια τηλεοπτική μετάδοση τουλάχιστον των πλέι οφ θα ήταν μια καλή κίνηση για την αναβάθμιση του προϊόντος.

Υπάρχει ένα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και με βάση το γεγονός των εκλογών στον ΕΣΑΚΕ, ας γίνει και κρούση για την Α2. Το μπάσκετ είναι ενιαίο και υπάρχουν πολλές υγιείς προσπάθειες στην περιφέρεια. Οι φορείς ας δείξουν πνεύμα συνεργασίας, για να μην χάσουν και αυτούς τους «ρομαντικούς» του μπάσκετ.