Σαν σήμερα (6/4) πριν από τέσσερα χρόνια, τα Τρίκαλα «κλείδωναν» την υπόθεση άνοδος στην Α1 καθώς σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι νικούσαν τη Νέα Κηφισιά με 73-71 με ένα καλάθι στο τέλος που... ποτέ κανείς δεν κατάλαβε με απόλυτη βεβαιότητα αν μετρά ή όχι!

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της 6ης Απριλίου 2013

Μία ολόκληρη σεζόν και πιθανότατα μία άνοδος. Όλα αυτά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, μία απόφαση των διαιτητών και πιθανότατα ένα λάθος του χρονομέτρη! Τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη με ανατροπή και... αυτοκτονία, επί της Νέας Κηφισιάς, κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά αν το νικητήριο καλάθι του Τριανταφύλλου ήταν εμπρόθεσμο.
Η Νέα Κηφισιά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα την άνοδό της στην Α1, καθώς αν κέρδιζε ουσιαστικά εξασφάλιζε μία από τις πρώτες δύο θέσεις. Όμως πριν από τις -δικαιολογημένες- διαμαρτυρίες για την τελευταία φάση θα πρέπει να αναλογιστεί το πώς έχασε διαφορά 15 πόντων αλλά και γιατί οι Μοσχοβίτης και Καράμπουλας είχαν 0/6 βολές στα τελευταία 18’’. Στις τρεις τελευταίες της επιθέσεις!
Συγκεκριμένα, μετά από ριμπάουντ των γηπεδούχων στα 3,1’’ για τη λήξη, πέταξαν τη μπάλα και ο Τριανταφύλλου έκανε ουσιαστικά φόλοου σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι. Με το παλιό χρονόμετρο του γηπέδου μοιάζει να είναι εκπρόθεσμο, ωστόσο το παιχνίδι ολοκληρώνεται με το άκουσμα της κόρνας, που ακόμα δεν είχε ηχήσει. Οι τρεις διαιτητές είχε διαφορετικές απόψεις ωστόσο έπειτα από συζητήσεις «μέτρησαν» το καλάθι και τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη που τους βάζει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου.
Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, ο Φίλιππος Μοσχοβίτης που αφενός έχασε δύο ζευγάρια βολών στο τέλος, ενώ χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Φούντα σε προσπάθεια για τρίποντο. Με τον παίκτη των Τρικάλων να κάνει 3/3 και να ισοφαρίζει σε 71-71.
Όπως αναμενόταν μετά από το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ένσταση για την επίμαχη φάση στηριζόμενοι στο ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης.



Δείτε αναλυτικά τι είχε γίνει σε εκείνη την αγωνιστική εδώ