Το περασμένο Σάββατο το «Ηράκλειο» έπαιζε το ματς της χρονιάς κόντρα στον Αρκαδικό αλλά η ήττα του (66-75) σήμανε τον υποβιβασμό του στην Β εθνική, γράφοντας τον επίλογο, με μαύρη σελίδα στο φετινό… βιβλίο του Ηρακλειώτικου μπάσκετ.

Η πόλη μας μετά τον υποβιβασμό του Εργοτέλη από την Β εθνική στην Γ, είδε μία ακόμα ομάδα του, να πέφτει κατηγορία φέτος .

Το «Ηράκλειο, που ήταν ο κορυφαίος εκπρόσωπος της πόλης μας σε υψηλό επίπεδο, του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β εθνική ενώ πριν λίγους μήνες «φλέρταρε» με την συμμετοχή του μέσω της «wild card» με την Α1.

Φταίει η αναμονή που πήγε… πίσω τον προγραμματισμό του το περασμένο καλοκαίρι, φταίει η αλλαγή προπονητή, φταίει το «μικρό» σε αριθμό ρόστερ του και τα προβλήματα που προέκυψαν μεσούσης της περιόδου, φταίει ο… Χατζηπετρής, σίγουρα φταίνε πολλά, άλλα είναι δεδομένο οτι είναι ένα… σκληρό πισωγύρισμα για το μπάσκετ μας.

Το… δράμα του ΟΦΗ, που πάντως φέτος έκανε ένα αξιοπρεπές RESTART στην Γ εθνική, είχε και συνέχεια για το Ηρακλειώτικο μπάσκετ αφού μέσα σε μία χρονιά μετράει δύο υποβιβασμούς.

Κάτι είναι… «σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας», αφού το Ηράκλειο δεν γίνεται να μην έχει εκπρόσωπο στις δύο κορυφαίες κατηγορίες της χώρας.

Και αν έχουμε συνηθίσει χωρίς ομάδα στην Α1, η απουσία ομάδας μας στην Α2 μας κακό φαίνεται και είναι… δυσκολοχώνευτη.

Τώρα θα πρέπει να… σκύψουν όλοι το κεφάλι και να προσπαθήσουν να ξανά φέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των μπασκετόφιλων της πόλης, που περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι για να δουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου στην πόλη μέσω των διοργανώσεων και των Τουρνουά που φιλοξενούνται στα «Δύο Αοράκια».

Γιατί από τις ομάδες, μόνο δάκρυα και πίκρα…

«Τις πταίει»;

Το blog δημοσιεύθηκε στο athleticradio.gr στις 15/5/2017