Πηγή: iraklis1908.gr
Την περίπτωση του Βασίλη Μουράτου βλέπουν στον Ηρακλή και θέλουν να αποκτήσουν τον νεαρό διεθνή με την Εθνικη Νέων.

Ο Βασίλης Μουράτος (Μαρούσι, 24 Νοεμβρίου 1997 – ) είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ και σούτινγκ γκαρντ. Είναι μέλος των Νέων Εθνικών ομάδων, με τις οποίες έχει γνωρίσει και διακρίσεις. Έχει ύψος 1.93.

Ο Μουράτος, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από την ηλικία των 7 ετών, και για δέκα χρόνια υπήρξε μέλος των ακαδημιών του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων.

Το 2014, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακός Πειραιώς, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.Το ντεμπούτο του το έκανε στις 12 Οκτωβρίου του 2014, εναντίον της ομάδας Απόλλων Πατρών, ματς στο οποίο σκόραρε και τους πρώτους του πόντους με τον Ολυμπιακό. Την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα.

Τη σεζόν 2016-17, ο Ολυμπιακός τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα Α.Ε. Ψυχικού, για έναν χρόνο.Στις 19 Ιουνίου ο σύλλογος ανακόνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον παίκτη.

Εθνική ομάδα

Όντως μέλος των Εθνικών Νέων, έχει κατακτήσει μερικά μετάλλια. Το 2013, αγωνίστηκε με την Εθνική Παίδων και κατέκτησε στην Άγκυρα το χρυσό μετάλλιο στο TBF International Under-16 Tournament. Την ίδια χρονιά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Εν συνεχεία αγωνίστηκε και την επόμενη χρονιά σε μεγάλες διοργανώσεις. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 17 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 18, στο οποίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ακολούθως, το 2015, αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 19. Το 2016 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 20 Β’ Κατηγορίας που έγινε στην Αθήνα.

Πηγή: iraklis1908.gr