Την πρώτη της προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, που θα είναι η φετινή της έδρα, η ΑΕΛ.

Ο στόχος για τους βυσσινί διττός, αφενός η καθιέρωσή τους στις υψηλές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ, αφετέρου να στηριχτεί σε Λαρισαίους παίκτες, ώστε να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα επιτρέψει και την προώθηση νέων ταλαντούχων παικτών.

Τεχνικός ηγέτης της φετινής, δύσκολης, προσπάθειας της ΑΕΛ ο Χρήστος Χασανίδης, με άμεσος συνεργάτες τον Αποστόλη Τριανταφύλλου και τον Γιώργο Βαγιόπουλο και γυμναστής ο Σάββας Γεραγίδης.

Στην πρώτη προπόνηση παρουσιάστηκε στους παίκτες και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιάννης Δαμιανίδης, αλλά και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της λαρισινής ομάδας Νίκος Καμάρας.

Γιώργος Νάκας (πρόεδρος): «Όπως βλέπετε η ομάδα αποτελείται στο 90% από Λαρισαίους παίκτες. Τα παιδιά τα γνωρίζετε όλοι. Έχουμε κατεβάσει αισθητά το μπάτζετ. Αυτό, εκτός Λάρισας, σημαίνει ότι μας έχουν για φαβορί για υποβιβασμό. Εμείς θα βοηθήσουμε λίγο ακόμα την ομάδα χωρίς να ξεφεύγουμε από τον οικονομικό στόχο. Και είμαστε βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία για να παραμείνει η ομάδα στην Α2′. Δεν μπορούμε να στοχεύουμε σε κάτι παραπάνω. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε κάτι καλό για τα επόμενα χρόνια με βάση το ντόπιο λαρισινό μπασκετικό στοιχείο.
Τρεις ήταν οι λόγοι που αλλάξαμε την φιλοσοφία μας. Ο ένας έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική συγκυρία. Εδώ να αναφέρω ότι είχαμε μία μικρή απογοήτευση την προηγούμενη χρονιά από άποψη χορηγών. Εκτός από κάποιων πιστών χορηγών.
Είχαμε επίσης λιγότερη στήριξη από τον κόσμο. Τουλάχιστον από αυτό που περιμέναμε με αποτέλεσμα πέρυσι να νομίζουν όλοι ότι έχουμε αδύναμη έδρα κάτι που δεν συναδει με την ιστορία της ομάδας.
Και ποντάρουμε στο Λαρισινό στοιχείο.
Επίσης ένας ακόμη λόγος που μας ανάγκασε να πάμε σε αυτό το πλάνο είναι πως η κατηγορία έχει ελάχιστα έσοδα. Μόνο έξοδα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει μία φιλοξενούμενη ομάδα στην πόλη μας που θα αγωνιστεί στην Α1 το οποίο θα δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό στο μπασκετικό κοινό της Λάρισας.
Εμείς όμως απευθυνόμαστε, εκτός από το μπασκετικό κοινό, και στο κοινό της ΑΕΛ.
Σε αυτό το σημείο να πω πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι καθώς έχουμε καταφέρει να συνάψουμε χορηγικές συμφωνίες. Το μόνο ίσως λυπηρό είναι ότι αναγκαστήκαμε να βγούμε εκτός τειχών για να μπορέσουμε να βρούμε την οικονομική βοήθεια που δεν βρήκαμε στην πόλη».

Γιάννης Δαμιανίδης (τιμ μάνατζερ): «Αποδέκτηκα την πρόταση της διοίκησης γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και στα οποίο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη πόλη. Θέλει υπομονή, θέλει δουλειά. Φέτος θα είναι δύσκολη χρονιά. Πιο δύσκολη από την περσινή.
Κοιτάξαμε να κάνουμε ομάδα με περισσότερους Λαρισαίους παίκτες. Το πετύχαμε. Θα φέρουμε στην ομάδα τρεις παίκτες. Έναν στη θέση 2, έναν στη θέση 5 και έναν στη θέση 4-5. Για να κλείσουμε τις 12 θέσεις. Και μπορεί να φέρουμε ακόμη δύο παίκτες για να κάνουμε 14αδα για να βελτιώσουμε το επίπεδο προπόνηση και να συμπληρώνουμε σε περίπτωση τραυματισμών».
Χρήστος Χασανίδης (προπονητής): «Καλή χρονιά. Με υγεία. Δεν είναι μόνο ευχή αλλά θέλουμε να το φροντίσουμε αυτό. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όλα τα υπόλοιπα θα τα φροντίσουμε στη συνέχεια. Ξεκινάμε με δυσκολίες αλλά γεμάτοι ενθουσιασμό και το κλίμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε πιστεύω ότι θα ωθήσει στο να είμαστε καλύτεροι.
Θα ενισχυθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Ψάχνουμε λύσεις για 5 και 2. Θα δούμε μαχητική την ομάδα ιδιαίτερα στο πίσω μέρος του γηπέδου και με κανόνες όσο είναι εφικτές. Υπάρχουν έμπειροι στην ομάδα και τα παιδιά πρέπει να τους πλαισιώσουν και να δείξουν τον καλό τους εαυτό».
Νίκος Καμάρας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΛ. Οι στόχοι είναι να κάνουμε μία καλή πορεία στην Α2. Να είμαστε βελτιωμένοι και να φέρουμε και τον κόσμο στο γήπεδο.
Η θέληση του κόουτς που με ήθελε και το έδειξε εμπράκτως ήταν αυτά που με έφεραν στην ΑΕΛ και αυτό που μου άρεσε σε σχέση με άλλες ομάδες είναι η πίεση του κόσμου».
Γιάννης Παπαχρήστος: «Καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι σωματικά και ψυχικά να είμαστε υγιείς. Άλλη μια χρονιά στη πλάτη μας. Καινούριες δυσκολίες, καινούρια πρόσωπα. Εύχομαι να ανταπεξέλθει και ο κόσμος στη δουλειά που κάνουμε.
Είμαι θετικός, δύσκολη χρονιά αλλά πάντα στο τέλος τα καταφέρνουμε».
Κώστας Σαριμπαλίδης: «Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά. Σε προπονητικό τιμ, παίκτες και διοίκηση. Με υγεία. Να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Θα είναι απαιτητική χρονιά για εμάς που πρέπει να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας. Να προσπαθήσουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, να φέρουμε τους στόχους μας εις πέρας και όλα να πάνε καλά».
Σωτήρης Γκιουλέκας: «Πρώτα απ΄όλα θα ήθελα να ευχηθώ στην ομάδα και στα υπόλοιπα σωματεία υγεία και καλή χρονιά. Να πετύχουν όλοι τους στόχους που έχουν θέσει. Έρχομαι σε μία ομάδα ιστορική η οποία απαρτίζεται από Λαρισαίους παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι η δουλειά ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχος. Με κυριότερο να είναι αυτός της παραμονής στην κατηγορία.
Επίσης είναι στόχος να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου να πετύχουμε κάτι καλό».

Πηγή: ΑΕΛ - Τμήμα Μπάσκετ