Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου βρίσκεται στην έκτη εβδομάδα της προετοιμασίας του ενόψει της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος της Α2, στο οποίο φιλοδοξεί όχι απλά να πρωταγωνιστήσει, αλλά να είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα.

Βάση αυτού του στόχου, η διοίκηση του ΓΣΠ έκανε πολλαπλές μεταγραφικές… υπερβάσεις κατά την περίοδο του καλοκαιριού, δημιουργώντας το καλύτερο δυνατό ρόστερ.

Μια από αυτές τις κινήσεις ήταν η επιστροφή του Θάνου Κωνσταντακόπουλου στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά, φορώντας την φανέλα της σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, μέχρι και την πρώτη ομάδα.

Ο 29χρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και αναφέρθηκε..

Στην επιστροφή του στον ΓΣ Περιστερίου: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που μετά από 10 χρόνια γυρίζω και πάλι στην ομάδα που έκανα τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα και αγάπησα από μικρή ηλικία. Για μένα είναι ιδιαίτερη αυτή η επιστροφή, γιατί δεν νοιώθω ότι γυρίζω απλά σε μια ομάδα, αλλά στο σπίτι μου

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες περνούν μέσα από τα θέλω της ομάδας και γι αυτό θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε και στο τέλος της σεζόν να είμαστε αυτοί που θα χαμογελούν.

Θέλω να ανέβουμε στην Α1 και για μένα θα είναι κάτι ξεχωριστό, ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα, αν τα καταφέρουμε, παρόλο που έχω ζήσει ανάλαογες στιγμές με τις προηγούμενες ομάδες μου κι αυτό γιατί θα έχει συνδυαστεί αυτή η επιτυχία με την επιστροφή μου εδώ που ανδρώθηκα και ξεκίνησα την πορεία μου σαν αθλητής».

Στους στόχους της ομάδας: «Η διοίκηση το καλοκαίρι έκανε σπουδαίες κινήσεις και δημιούργησε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ, αποτελούμενο από παίκτες μεγάλης εμπειρίας, ποιότητας, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι αξιόλογοι χαρακτήρες, παιδιά που κάθε ομάδα θα επιθυμούσε να έχει στις τάξεις της.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τις απαιτήσεις που υπάρχουν και πόσο σημαντικό είναι για αυτόν τον ιστορικό σύλλογο να επιστρέψει εκεί που ανήκει… Στις κορυφαίες ομάδες της χώρας.

Αυτή είναι και η μοναδική μας επιδίωξη και θα δώσουμε ότι έχουμε για να τα καταφέρουμε, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τους ανθρώπους που μας επέλεξαν για να κάνουμε τον ΓΣΠ ξανά μεγάλο«.

Στην πορεία της προετοιμασίας: «Ξεκινήσαμε στις 17 Αυγούστου και πλέον έχουμε συμπληρώσει πέντε εβδομάδες σκληρής δουλειάς. Είναι η περίοδος που θα πρέπει να… πονέσουμε!

Είμαστε μια καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ και σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο για να μάθουμε ο ένας τον άλλο και προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα.

Γι αυτό τον λόγο μαζευτήκαμε από πολύ νωρίς, έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πορευτούμε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και φυσικά να αποκτήσουμε την απαραίτητη «χημεία», που αποτελεί βασικό συστατικό για κάθε επιτυχία κι ειδικά όταν μιλάμε για νέες ομάδες, όπως είμαστε εμείς.

Tο θετικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί, σχεδόν, από το ξεκίνημα κι αυτό μας βοηθάει να «δέσουμε», ωστόσο δεν έλειψαν μερικοί μικροτραυματισμοί, ευτυχώς, όμως η ομάδα αναμένεται να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σε περίπου δέκα μέρες και το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιείς από δω και πέρα.

Όσον αφορά τα φιλικά, έχουμε αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες, μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ έχουμε μπροστά μας άλλα δυο τέτοια (σ.σ. με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα).

Έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, γεγονός, που είναι, ίσως, λίγο «περίεργο» για την εποχή, με δεδομένο ότι είναι ακόμα νωρίς και βδομάδα με την βδομάδα βελτιωνόμαστε στους τομείς του παιχνιδιού, δουλεύοντας συγκεντρωμένοι και με μεγάλη θέληση και συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό.

Το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας μας βοηθά να δούμε πιο καθαρά τα λάθη μας και το μέγεθος των αδυναμιών μας, που καλούμαστε να βελτιώσουμε μέσα από τις προπονήσεις, καθώς το ανταγωνίζεσαι τέτοιους αντιπάλους, αναδεικνύει κάθε πτυχή και λεπτομέρεια, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση».

Στον κόσμο του ΓΣΠ: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει ο κόσμος του Περιστερίου και πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, πόσο την αγαπά και την τεράστια βοήθεια που μπορεί να της προσφέρει. Εδώ μεγάλωσα έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές και σαν παιδί, παρακολουθώντας την ομάδα, αλλά κι αργότερα σαν παίκτης.

Θυμάμαι το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, την ομάδα να παίζει στην Ευρωλίγκα και τον κόσμο να είναι πάντα στο πλάι της να δίνει την απαραίτητη ώθηση.

Αποτελεί το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα στην έννοια του «έκτου παίκτη» και πιστεύω ότι και φέτος δεν θα υπάρχει διαφορά συνεχίσει να είναι δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα.

Η φετινή προσπάθεια που γίνεται αξίζει της ανάλογης στήριξης, εμείς θέλουμε τους φιλάθλους κοντά μας να πορευτούμε όλοι μαζί σε αυτό το δύσκολο «ταξίδι» και να φέρουμε την ομάδα στην Α1. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε»!

Πηγή: gsperisteri.gr