«Ο Σύλλογός μας, Αθλητικός Όμιλος Αμύντα, παρουσιάζει το νέο, ανανεωμένο του λογότυπο που θα υπάρχει πλέον ως σήμα οπουδήποτε έχει αναφορά η ομάδα μας.

Η δημιουργία του έγινε με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στη μέχρι σήμερα μεγάλη ιστορία του Συλλόγου, αντικαθιστώντας το παλαιό σήμα που περιείχε τεχνικά στοιχεία που χρειάζονταν αλλαγή.

Συνδυάζοντας τα δύο βασικά χρώματά μας το πορτοκαλί και το μπλε, η απουσία διακριτού φόντου μέσα στη προτομή, αλλά ενιαίου ουδέτερου σε όλο το σήμα, τονίζει τη δυναμικότητά του και την εύκολη οπτική κατανόησή του. Η απλή μορφή της γραμματοσειράς των λεκτικών το καθιστά απομνημονεύσιμο και διαχρονικό, τονίζοντας επίσης τη δυναμικότητά του.

Δημιουργός του η εταιρεία «έλιξ» και συγκεκριμένα ο Ανδρέας Γεωργιάδης φίλος του Συλλόγου μας, που μας υποστηρίζει σε θέματα γραφιστικής, ο οποίος μας ανέφερε: “Σεβόμενοι την ιστορία, το συμβολισμό αλλά και το βάρος που φέρει το σήμα του Αμύντα, θελήσαμε να προτείνουμε μια σύγχρονη ανανεωτική πρόταση, χωρίς περιττά καλολογικά στοιχεία. Η προτομή του Αμύντα, δεσπόζει πλέον, επιτρέποντας ενδεχόμενες πολλαπλές χρήσεις χωρίς κανέναν περιορισμό”».
Πηγή: www.amyntas.gr