Μία από τις... πατέντες που συναντάμε, ακόμα και στα γήπεδα της Α2, τα τελευταία χρόνια είναι τα λεγόμενα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης.

Κουπόνια που τυπώνουν οι ομάδες και τα διαθέτουν σε «συμβολική» τιμή, αντί των εισιτηρίων. Κάτι που όμως έχει φορολογικές προεκτάσεις μιας και πχ τα εισιτήρια πρέπει να είναι θεωρημένα από την εφορία κτλ.

Η ομοσπονδία είναι η αλήθεια πως το έχει προβλέψει αυτό καθώς εδώ και κάποια χρόνια στην παράγραφο με την οποία ορίζει την τιμή των εισιτηρίων στα ματς σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τονίζεται ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται η έκδοση δελτίων οικονομικής ενίσχυσης (κουπόνια) και χρήση τους, αντί εισιτηρίων, για την είσοδο των θεατών».



Ποιος ο λόγος που το θυμηθήκαμε; Διαβάσαμε σε ανακοίνωση ομάδας για το Σαββατιάτικο παιχνίδι της πως: «Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μαθητικών θέσεων (3€ συμβολική οικονομική ενίσχυση)».

Φυσικά το παραπάνω έρχεται σε αντίθεση σε με τον κανονισμό πρωταθλήματος και μένει να φανεί το πως θα δράσει η ΕΟΚ καθώς τέτοια φαινόμενα είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν μέσα στη σεζόν και από άλλες ομάδες.

Σ.Β.