Το 2018 μπήκε δυνατά για το Πρωτάθλημα της Α2 και το Περιστέρι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Πλέον, θα γίνει μεγάλη μάχη από τις θέσεις 2 μέχρι 5 με τον Ηρακλή να έχει το θεωρητικό προβάδισμα. 

Γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης

Ο Ηρακλής πλέον πάει με νέο τεχνικό, η Καστοριά ανέβηκε βαθμολογικά και οι Απόλλων, Χολαργός , θα δημιουργήσουν μεγάλο ανταγωνισμό για τον Ηρακλή. Πλέον, κάθε απώλεια μετράει και πολύ δύσκολα το Περιστέρι θα έχει αντίπαλο για την πρώτη θέση. Πάντως, η ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος παραμένει και πολλές ομάδες μέσα στην έδρα τους είναι ακόμη πιο δυνατές.

Οσο για την καθυστέρηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων, δεν υπάρχει δικαιολογία. Ας γίνει μια οργανωμένη αρχή από την έναρξη του δεύτερου γύρου και ας ξανασυζητηθεί μεταξύ των 16 ομάδων το σενάριο να δημιουργηθεί μια άτυπη «επιτροπή» για την Α2 με σκοπό να εκπροσωπείται από αυτήν εκεί που χρειάζεται. Και μάλιστα από ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά και γνώση σε αυτά τα ζητήματα.

Παλαιότερα, υπήρχε και απέδιδε σαν θεσμός, σαν μέρος της μπασκετικής ελληνικής πραγματικότητας. Φυσικά. Και στην ουρά γίνεται μεγάλη μάχη, οπότε τα πάντα είναι ανοικτά σε όλα τα στρώματα της βαθμολογίας. Και φυσικά αν δε διεκδικήσουν οι ίδια οι ομάδες αυτά που μπορούν, ποιος θα το κάνει;